Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Siniaková výkon ze soboty nezopakovala, Američance Keysové podlehla ve dvou setech

Kateřina Siniaková na Roland Garros končí. Česká tenistka nedokázala navázat na životní výhru nad světovou jedničkou Naomi Ósakaovou z Japonska a ve čtvrtém kole pařížského grandslamu prohrála s turnajovou čtrnáctkou Madison Keysovou z USA 2:6, 4:6. Američanku, která v Paříži obhajuje loňskou semifinálovou účast, čeká ve čtvrtfinále nasazená osmička, Ashleigh Bartyová z Austrálie.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

Jedinou českou zástupkyní ve dvouhrách na pařížském grandslamu zůstává Markéta Vondroušová, kterou v úterý čeká čtvrtfinále proti Chorvatce Petře Martičové.

Čtyřiadvacetiletá Keysová hrála výrazně lépe než Ósakaová. Výborně returnovala, nedělala tolik zbytečných chyb a na vítězné údery přestřílela o rok mladší Češku 26:10.

Siniakové se naopak nedařilo tolik jako v předchozích zápasech. "Udělala jsem rozhodně víc chyb než s Naomi - určitě i kvůli tomu jejímu tlaku. Snažila jsem se ji dostat do delších výměn, ale zvládala i ty. Pak jsem zbytečně dělala chyby sama, chtěla jsem něco tvořit, změnit. Ona vydržela celou dobu," konstatovala deblová světová jednička.

Podmínky byly úplně jiné než v sobotu, kdy Siniaková postoupila do svého prvního grandslamového osmifinále. Po horkém víkendu se v Paříži ochladilo a drobně pršelo.

"Myslela jsem, že to bude na mojí straně, ale musím přiznat, že nebylo. Kurt byl pěkně mokrej a občas mi to i sjíždělo. Podmínky to byly těžké, ale tohle hru neovlivnilo," řekla Siniaková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání 4. kola Siniaková - Keysová

Česká tenistka, která je na 42. místě světového žebříčku, v úvodu zápasu od stavu 30:0 na returnu ztratila dvanáct míčů za sebou a prohrávala 0:3.

Pak vyrovnala hru a díky brejku snížila na 2:3, ale následně ztratila dva těsné gemy při svém podání a set prohrála 2:6.

V prvním gemu druhé sady sebrala Keysové servis a dostala se do vedení, ale brejk znovu nepotvrdila.

Pak si obě hráčky držely podání až do desáté hry, kterou Siniaková zahájila dvojchybou. Američanka znovu zatlačila a proměnila hned první mečbol.

Za hodinu a čtvrt se tak mohla radovat z postupu do čtvrtfinále a potvrdila, že se jí na grandslamech daří. Loni hrála vedle semifinále Roland Garros také semifinále US Open a čtvrtfinále Australian Open.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články