Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Siniaková v Petrohradu nezastavila sérii porážek a loučí se v prvním kole

Šestou singlovou porážku v řadě zaznamenala na okruhu WTA Kateřina Siniaková. V Petrohradu se musela sklonit před Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, které podlehla 3:6 a 4:6. Na halovém turnaji v ruském velkoměstě proto skončila v úvodním kole.

Kateřina Siniaková
zdroj: AP autor: Dita Alangkara

Třiadvacetiletá rodačka z Hradce Králové naposledy ve dvouhře uspěla na konci září v Pekingu, kde došla do třetího kola. Následně kousala vyřazení po prvním duelu v Linci, Moskvě a letos i v Šen-čenu a na grandslamovém Australian Open.

O tři roky mladší Rybakinová naopak před třemi týdny získala titul v Hobartu a pondělní zápas se Siniakovou začala skvěle. Po dvou "brejcích" vedla už 4:0, až pak se prosadila česká tenistka. Ve druhé sadě pak neudržela servis v klíčovém devátém gemu.

"Nevzdávej to a hraj," povzbuzoval ji otec a trenér v jedné osobě Dmitrij před poslední výměnou stran. Marně. Rybakinová utkání po 80 minutách zakončila esem.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Rybakinová (8-Kaz.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:4, Sakkariová (6-Řec.) - Ďjačenková (Rus.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:3), Potapovová - Samsonovová (obě Rus.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články