Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Siniaková v Pekingu skončila ve čtvrtfinále, nevyzrála na Wozniackou

Kateřina Siniaková nestačila na světovou dvojku Caroline Wozniackou a s elitním turnajem v Pekingu se rozloučila ve čtvrtfinále. Česká tenistka podlehla dánské favoritce a bývalé jedničce žebříčku dvakrát 2:6. Po vydařených dvou týdnech v Číně si nicméně Siniaková vytvoří nové maximum v pořadí WTA, v pondělí se posune o tři místa na třiatřicáté.

Kateřina Siniaková na turnaji v Montrealu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Bolte

Dvaadvacetiletá Siniaková hrála dnes v Pekingu o své největší semifinále v kariéře, ale výborně hrající Wozniacká jí šanci nedala. Hned na první pokus prolomila rodačce z Hradce Králové servis a další brejk přidala v osmém gemu.

Druhý set měl naprosto stejný průběh. Zkušená Dánka, jež vyhrála letos Australian Open a dohromady na okruhu WTA už 29 turnajů, znovu po brejku vedla už 3:0. Pak si Siniaková dvakrát udržela podání, ale na konci o něj znovu přišla. Prohrála si ho tentokrát sama dvojchybou při druhém mečbolu.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniakovou vyřadila ve čtvrtfinále Wozniacká

Siniaková se v Pekingu dostala z českých singlistek nejdále, přestože měla náročný program. Za poslední dva týdny odehrála jen ve dvouhře 12 zápasů, z toho deset vítězně, a z kvalifikace do čtvrtfinále došla i v minulém týdnu ve Wu-chanu. 

Karolína Plíšková vypadla v Pekingu o kolo dříve a Petra Kvitová i Barbora Strýcová prohrály úvodní duely. Nicméně jistotu startu na Turnaji mistryň už Kvitová má, Plíšková bude o účast v Singapuru ještě bojovat.

O finále čtyřhry si v čínské metropoli zahrají Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou a pokusí se do něj projít už počtvrté z posledních pěti turnajů. Ve čtvrtfinále vyprovodily slovinsko-španělský pár Andreja Klepačová, María José Martínezová s "kanárem" po výhře 6:3 a 6:0.

Hlaváčková se Strýcovou už mají jistý Turnaj mistryň a v Pekingu mohou přidat druhý společný titul po New Havenu. Pak hrály finále v Tokiu i ve Wu-chanu. V deblovém semifinále je také Lucie Hradecká s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články