Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Siniaková, Strýcová i Muchová jdou na Prague Open dál

Po propršeném dni odstartoval turnaj Prague Open. Kateřina Siniaková postoupila přes Slovinku Dalilu Jakupovičovou po setech 6:0 a 6:2 a z výhry se mohla radovat také Barbora Strýcová, která přehrála Němku Monu Barthelovou 6:4 a 6:2. Karolína Muchová udolala Polku Igu Swiatekovou ve třech sadách 4:6, 6:1 a 6:4. Českou účast ve 2. kole naopak nerozšířily Marie Bouzková, v duelu tenistek, které prošly z kvalifikace, prohrála s Antonií Lottnerovou z Německa 1:6, 4:6, a Kristýna Plíšková - ta podlehla Rusce Nalalii Vichljancevové 3:6 a 4:6. Markéta Vondroušová se odhlásila kvůli žaludečním problémům. 

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Siniaková, semifinalistka pražského turnaje před čtyřmi lety, získala v duelu s Jakupovičovou prvních sedm her a postup slavila za hodinu a pět minut. "Hrozně jsem se soustředila na svou hru, aby to doma skončilo, jak to skončilo," řekla Siniaková. "Cítila jsem se na kurtu dobře, mám natrénováno a konečně to bylo v zápase vidět," dodala.

Světové deblové jedničce se letos ve dvouhře příliš nedaří a vyhrála teprve pošesté. Ve druhém kole se v česko-slovenském souboji utká s Janou Čepelovou.

Strýcová oplatila Barthelové prohru z pražského semifinále z roku 2017. "Fanoušci byli jako vždy skvělí," řekla svěřenkyně Davida Kotyzy, která minulý týden hrála semifinále v Istanbulu. "Hlídala jsem si to svoje, co mám dělat, a podařilo se mi to celý zápas," podotkla. Její další soupeřkou bude Jessica Pegulaová z USA.

Muchová nesložila po nepovedeném první setu zbraně a postupně se proti mladé Polce rozehrávala. "Bylo to hodně náročné. Ze začátku mi to moc nešlo. Jsem ráda, že jsem to zvládla," zhodnotila česká hráčka.

Kristýně Plíškové nepomohla do druhého kola ani podpora slavnější sestry Karolíny v hledišti. Plíšková nestačila na dvaadvacetiletou Natalii Vichljancevovou z Ruska, které odvrátila pět mečbolů, ale nakonec jí podlehla 3:6, 4:6.

S turnajem se rozloučila i druhá nasazená Anastasija Sevastovová z Lotyšska. Světová třináctka prohrála s Anastasií Potapovovou z Ruska 6:2, 3:6, 2:6. 

Vondroušová neúčasti hodně litovala. "Moc mě to mrzí. Těšila jsem se, že se v Praze ukážu fanouškům," uvedla Vondroušová. Špatně se cítila po pondělním příletu z Turecka. "Dnes v noci jsem toho moc nenaspala. Zkoušela jsem čekat do poslední možné chvíle, že bych to zkusila, ale zápas bych teď fakt nezvládla."

Středeční program (začátky v 11:00):

Centrální dvorec: Korpatschová (Něm.) - Schmiedlová (SR), Muchová (ČR) - Bradyová (USA), Siniaková (6-ČR) - Čepelová (SR), Strýcová (9-ČR) - Pegulaová (USA), Allertová, Smitková (ČR) - Šafářová, Štefková (ČR)/Ninomijaová, Sizikovová (Jap./Rus.).

Dvorec č. 1: Wang Čchiang (3-Čína) - Minellaová (Luc.), Kuzněcovová (Rus.) - Teichmannová (Švýc.), Vichljancevová - Potapovová (obě Rus.), Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) - Haddadová Maiaová, Stefaniová (Braz.).

Dvorec č. 2: Lottnerová (Něm.) - Peraová (USA).

Svěřenkyně Jana Hernycha byla letos před turnajem v Istanbulu ve finále i v Budapešti a postoupila do čtvrtfinále na velkých turnajích v Indian Wells a Miami.

Nakonec se rozhdla, že nenastoupí ani ve čtyřhře, v níž měla hrát v páru s Barborou Strýcovou, s kterou v lednu postoupily do semifinále grandslamového Australian Open. "Moc mě to mrzí. Těšila jsem se, že se v Praze ukážu fanouškům," uvedla Vondroušová na sociálních sítích.

Devatenáctiletá Vondroušová je třetí domácí hráčkou, která oproti původním plánům nakonec v pátém ročníku turnaje nezasáhne do dvouhry. V pátek se rozhodla vynechat singla s kariérou se loučící Lucie Šafářová a v pondělí odstoupila kvůli virovému onemocnění nasazená jednička Karolína Plíšková.

Z kvalifikace nepostoupila Denisa Allertová, která podlehla Švýcarce Jil Belen Teichmannové 4:6 a 2:6.

Na závěr úterního programu nastoupila ve čtyřhře Lucie Šafářová, která se loučí s kariérou a v Česku hraje naposledy. Její partnerkou je Barbora Štefková. Jejich zápas proti japonsko-ruské dvojici Makoto Ninomijaová, Jana Sizikovová byl za stavu 4:6, 3:3 přerušen pro tmu a bude se dohrávat ve středu.

Výsledky turnaje J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Siniaková (6-ČR) - Jakupovičová (Slovin.) 6:0, 6:2, Schmiedlová (SR) - Kužmová (7-SR) 6:3, 6:3, Muchová (ČR) - Šwiateková (Pol.) 4:6, 6:1, 6:4, Lottnerová (Něm.) - Bouzková (ČR) 6:1, 6:4, Potapovová (Rus.) - Sevastovová (2-Lot.) 2:6, 6:3, 6:2, Bradyová (USA) - Collinsová (5-USA) 5:7, 6:3, 6:0, Korpatschová (Něm.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 6:2, Minellaová (Luc.) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:1, Peraová (USA) - Haasová (Rak.) 6:4, 6:2, Vichljancevová (Rus.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:4, Kuzněcovová (Rus.) - Buzarnescuová (4-Rum.) 6:4, 6:2, Teichmannová (Švýc.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:4.

Kvalifikace - 3. kolo:

Teichmannová (Švýc.) - Allertová (ČR) 6:4, 6:2, Haasová (Rak.) - Bouzková (ČR) 7:6 (8:6), 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

Haddadová Maiaová, Stefaniová (Braz.) - Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) 6:1, 7:5, Allertová, Smitková (ČR) - Krawczyková, Olmosová (4-USA/Mex.) 6:4, 7:6 (11:9), Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) - Knollová, Kruničová (Švýc./Srb.) 4:6, 6:3, 10:5, Aojamaová, Spearsová (2-Jap./USA) - Bouzková, Wacannová (ČR/Niz.) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články