Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Siniaková slaví triumf v Bastadu, Krejčíková na deblový titul nedosáhla

Bastad (Švédsko) - Kateřina Siniaková vybojovala druhý titul WTA v kariéře. Ve finále zdolala Dánku Caroline Wozniackou 6:3 a 6:4. Naopak Barboře Krejčíkové unikl deblový titul. Společně s Maríou Irigoyenovou z Argentiny nestačily na nizozemský pár Quirine Lemoineová a Arantxa Rusová po setech 6:3, 3:6, 8:10.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Bjorn Larsson Rosvall

V prvním setu zápasu, jehož začátek byl kvůli dešti odložen o tři hodiny, měla turnajová šestka Siniaková za stavu 4:1 pět brejkbolů, avšak ani jeden neproměnila a následně si prohraným podáním zkomplikovala situaci. Nakonec ale sadu přece jen dotáhla k vítězství.

Po jejím skončení si nejdříve vzala přestávku na ošetření Wozniacká, vzápětí ji s ovázanou paží napodobila i Češka. Ve druhém setu sice neudržela servis jako první Siniaková, ale dvěma brejky otočila skóre z 1:3 na 5:3 a nakonec po necelých dvou hodinách proměnila druhý mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková slaví druhý triumf na turnaji WTA

Pro Siniakovou je to druhý triumf na okruhu WTA. Poprvé se radovala v lednu v Šen-čenu. V novém vydání žebříčku se posune z 56. na 39. místo. Dosud nejlépe byla ještě o tři příčky výš. Wozniacká prohrála i páté letošní finále, z toho potřetí s českou hráčkou. 

Jednadvacetiletá Krejčíková usilovala o druhý triumf ve čtyřhře na okruhu WTA. Předloni v Québecu zvítězila po boku Belgičanky An-Sophie Mestachové, když na druhé straně kurtu stála i její současná partnerka Irigoyenová.

S třicetiletou Argentinkou dosáhly nejlepšího společného výsledku v soutěži WTA. Jejich dosavadním maximem byly dvě semifinálové účasti z loňského roku. Postupem do deblového finále Krejčíková splnila normu z předchozích tří sezon.

Tenisový turnaj žen v Bastadu:

Dvouhra - finále: Siniaková (7-ČR) - Wozniacká (1-Dán.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Lemoineová, Rusová (Niz.) - Irigoyenová, Krejčíková (4-Arg./ČR) 3:6, 6:3, 10:8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články