Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Siniaková skončila v Šen-čenu ve čtvrtfinále, Rosol vypadl v Čennaí ve 2. kole

Šen-čen (Čína) - Kateřina Siniaková nevyužila šanci na svoji třetí účast v semifinále turnaje WTA ve dvouhře. Devatenáctiletá Češka prohrála ve čtvrtfinále v čínském Šen-čenu s Němkou Annou-Lenou Friedsamovou po skoro dvou hodinách ve třech setech 4:6, 6:2 a 1:6. Lukáš Rosol si na indickém turnají v Čennaí nezahraje ani čtvrtfinále, kde ve druhém kole prohrál se třetím nasazeným Benoitem Pairem z Francie 5:7, 5:7.

Kateřina Siniaková
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Po prohrané první sadě přitom Siniaková, aktuálně 102. hráčka žebříčku, zvládla výborně druhý set. Vyhrála v něm sedmnáct míčů v řadě a rychle vedla 5:0. Pak sice ztratila dvě hry, což na lavičce o pauze krátce oplakala, ale sadu už nepustila.

Ve třetím setu tenistka z Hradce Králové vedla 1:0, ale pak přišla o šest gamů v řadě. A to přesto, že ve třetí hře vedla při svém podání 40:0 a šance na zisk gamu měla i při dalších servisech. Zápas ukončila devátou dvojchybou.

Třicetiletý Rosol ztratil vyrovnaný duel, v němž si celkem pětkrát prohrál podání, v koncovkách setů. Za stavu 5:5 vždy přišel o servis a Paire poté zvládl sadu dopodávat. Po necelé hodině a půl pak proměnil první mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články