Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Siniaková si v Bronxu o titul nezahraje, v semifinále nestačila na Linetteovou

Na první finále od loňského ledna si Kateřina Siniaková musí počkat. Česká tenistka totiž v semifinále turnaje WTA v Bronxu prohrála s Magdou Linetteovou 6:7, 2:6. O cennou trofej se sedmadvacetiletá Polka střetne s Camilou Giorgiovou z Itálie, která udolala nejvýše nasazenou Číňanku Wang Čchiang 4:6, 6:4, 7:6.

Kateřina Siniaková na turnaji WTA v Bronxu
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Třiadvacetiletá Siniaková, která si naposledy zahrála o titul loni v Šen-čenu, ztratila v generálce před US Open první set po takřka hodinovém boji až ve zkrácené hře. 

Ve druhém pak nezachytila nástup čtvrtfinálové přemožitelky Karolíny Muchové. Soupeřka jí na rozdíl od úvodního dějství nenabídla ani jednu šanci k brejku a proměnila hned první mečbol.

Giorgiová odvrátila kvarteto mečbolů

V tie-breaku třetího setu prohrávala Giorgiová už 3:6, ale pak získala pět fiftýnů v řadě a postoupila poosmé v kariéře do finále turnaje WTA.

Tento měsíc bude hrát o titul už podruhé, začátkem srpna podlehla ve Washingtonu domácí Jessice Pegulaové. "Je to zvláštní, protože jsem toho letos moc nenahrála. Ale hraji vyrovnaně a soustředím se na každý míč. Nic víc," konstatovala 58. hráčka světového žebříčku Giorgiová, která na jaře tři měsíce absentovala kvůli zraněnému zápěstí.

Tenisový turnaj žen v New Yorku (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále: Linetteová (Pol.) - Siniaková (5-ČR) 7:6 (7:3), 6:2, Giorgiová (It.) - Wang Čchiang (1-Čína) 4:6, 6:4, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - finále: Juraková, Martínezová (3-Chorv./Šp.) - Gasparjanová, Niculescuová (Rus./Rum.) 7:5, 2:6, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články