Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Siniaková si finále deblu v Moskvě nezahraje, Muchová prošla do semifinále

S dočasnou spoluhráčkou Gabrielou Dabrowskou se Kateřina Siniaková do finále turnaje WTA v Moskvě neprobojovala. Česko-kanadskou dvojici zastavily v semifinále Šuko Aojamaová s Enou Šibaharaovu z Japonska, kterým druhé nasazené podlehly 5:7 a 1:6. Ve dvouhře uspěla ve čtvrtfinále Karolína Muchová proti Rusce Jekatěrině Alexandrovové 6:3 a 6:4.

Kateřina Siniaková
zdroj: imago sportfotodienst autor: Juergen Hasenkopf

Aktuálně 35. hráčka žebříčku Muchová se díky dosud suverénnímu vystoupení na Kremlin Cupu posune příští týden poprvé do nejlepší světové třicítky.

Třiadvacetiletá Muchová postoupila do svého prvního semifinále turnaje kategorie Premier bez ztráty setu. Vítězka zářijového turnaje v Soulu porazila v ruské metropoli domácí hvězdu Světlanu Kuzněcovovou, nasazenou čtyřku Donnu Vekičovou z Chorvatska a nyní turnajovou osmičku Alexandrovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová bude hrát v Moskvě o finále

Zatímco první set rozhodl jediný brejk, v druhé sadě si soupeřky vzaly podání pětkrát. Letošní wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová se dostala do rozhodujícího náskoku 5:3 a zápas při prvním mečbolu ukončila po necelé hodině a půl těžkým lobem.

O třetí finále v kariéře se Muchová v sobotu střetne s další domácí hráčkou, čeká ji vítězka moskevského turnaje z roku 2014 Anastasia Pavljučenkovová.

V druhém semifinále se utká Francouzka Kristina Mladenovicová se Švýcarkou Belindou Bencicovou, jež v případě výhry předstihne v žebříčku sezony Američanku Serenu Williamsovou a Nizozemku Kiki Bertensovou a postoupí jako osmá na Turnaj mistryň. 

Siniaková prohrála a už se přesune na Turnaj mistryň

Světová sedmička ve čtyřhře Siniaková se z Ruska vydá na Turnaj mistryň do čínského Šen-čenu, kde se představí opět po boku Barbory Krejčíkové. Její tradiční deblová partnerka léčila od US Open zraněné chodidlo, ale v minulém týdnu spolu po pauze opět hrály v Linci a získaly titul.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Ženy: Čtyřhra - semifinále: Aojamaová, Šibaharaová (Jap.) - Siniaková, Dabrowská (2-ČR/Kan.) 7:5, 6:1. Dvouhra - čtvrtfinále: Muchová (ČR) - Alexandrovová (8-Rus.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články