Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Siniaková se stejně jako loni probila do finále v Bastadu

Bastad (Švédsko) – Rok se s rokem sešel a tenistka Kateřina Siniaková se opět probila do finále turnaje v Bastadu. Jednadvacetiletá Češka zdolala v semifinále, jež bylo třikrát přerušeno kvůli dešti, 6:2, 7:5 turnajovou trojku Caroline Garciaovou z Francie. 

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/Bjorn Larsson Rosvall

Šestapadesátá hráčka světového žebříčku Siniaková si zahraje čtvrté finále v kariéře. Dosud má ve sbírce jeden titul z letošního ledna z Šen-čenu, předchozí dva souboje o turnajové prvenství včetně loňského Bastadu prohrála.

Nedělní soupeřkou sedmé nasazené Siniakové bude ve Švédsku turnajová jednička Caroline Wozniacká z Dánska, jež postoupila do pátého letošního finále po vítězství 7:5, 4:6, 6:2 nad Belgičankou Elise Mertensovou. S aktuálně šestou tenistkou světového žebříčku Siniaková v dosavadních dvou vzájemných duelech ještě neuhrála set. 

Siniaková ukončila zápas při prvním mečbolu po hodině a 45 minutách čisté hry, ale celkově utkání trvalo zhruba čtyři hodiny. Třikrát bylo přerušeno kvůli dešti, přičemž poslední nejdelší pauza přišla za stavu 6:5 ve druhém setu, kdy měla česká tenistka podávat na vítězství v zápase.

Po zhruba dvouhodinové přestávce Siniaková dohrávku zvládla za několik minut a po příliš dlouhém úderu Garciaové, jež v pátek vyřadila Barboru Krejčíkovou, mohla slavit.

Krejčíková si po porážce ve čtvrtfinále singlu zahraje finále čtyřhry, do něhož postoupila společně s argentinskou partnerkou Maríou Irigoyenovou. Jednadvacetiletá Češka bude bojovat o druhý deblový titul v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Bastadu (antuka, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Siniaková (7-ČR) - Garciaová (3-Fr.) 6:2, 7:5.

Čtyřhra - semifinále:

Irigoyenová, Krejčíková (4-Arg./ČR) - Knollová, Kruničová (Švýc./Srb.) 6:0, 4:6, 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články