Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Siniaková se blýskla v Římě, když porazila Kerberovou. Uspěla i Vondroušová

Dobré zprávy z Říma. Kateřina Siniaková na tamějším antukovém turnaji vyřadila v 1. kole bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou. Siniaková zvítězila jasně 6:3 a 6:1. Dále jde i Markéta Vondroušová po vítězství nad Misaki Doiovou 6:1, 4:6, 6:4.

Kateřina Siniaková
zdroj: AP autor: Dita Alangkara

Čtyřiadvacetiletá Siniaková zdolala o osm let starší Kerberovou poprvé v kariéře na čtvrtý pokus. Za sedmdesát minut si česká fedcupová reprezentantka připsala první vítězství na WTA Tour od únorového turnaje v Dubaji.

Po restartu sezony po koronavirové pauze prohrála Siniaková v prvním kole v Praze, v New Yorku i následně na US Open. Přechod na antuku ale 61. hráčce světa vyšel lépe než její favorizované soupeřce, jež hrála ve Flushing Meadows osmifinále.

Dvaadvacátá tenistka žebříčku Kerberová zakončila zápas bekhendem do sítě při čtvrtém mečbolu Siniakové. 

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková vyhrála na okruhu WTA poprvé od února, zdolala Kerberovou

Vondroušová hrála tři sety

K jednoznačné dvousetové výhře měla našlápnuto také Vondroušová. Nad Doiovou turnajová dvanáctka vedla 6:1 a 4:1, pak se ale japonská kvalifikantka nadechla k velkému obratu. Vyhrála následujících pět gemů a vynutila si třetí set.

V něm si hráčky několikrát vzaly podání, ale žádná neodskočila na větší rozdíl. Až v desáté hře favorizovaná Vondroušová na soupeřku zatlačila a čistou hrou při servisu Doiové zápas ukončila. V druhém kole devatenáctou tenistku žebříčku čeká další hráčka z kvalifikace Arantxa Rusová z Nizozemska.

Siniaková s Vondroušovou tak napodobily krajanky Barboru Strýcovou a Marii Bouzkovou, které na Foru Italicu uspěly v pondělí. Strýcová se v druhém kole střetne s obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou, jež měla na úvod volno. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Travaglia (It.) - Fritz (USA) 6:4, 7:6 (7:4).

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Siniaková (ČR) - Kerberová (15-Něm.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články