Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Siniaková prošla v Bastadu do čtvrtfinále, Martincové a Kristýně Plíškové se daří v Číně

Bastad (Švédsko) / Nan-čchang (Čína) - Loňská finalistka Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v Bastadu do čtvrtfinále po výhře 7:6, 6:4 nad Arantxou Rusovou z Nizozemska. Dařilo se i Kristýně Plíškové. Ta přes problémy ve druhém setu splnila roli favoritky a na turnaji v čínském Nan-čchangu postoupila do druhého kola. Korejské tenistce So Čong Čang odvrátila setbol a nakonec zvítězila 6:3, 7:6. O čtvrtfinále si zahraje také Tereza Martincová, jež potvrdila dobrou formu výhrou 7:5, 2:6 a 6:4 nad Ruskou Allou Kudrjavcevovou.

Siniaková začala v Bastadu prohraným podáním, ale v úvodním setu ztrátu dvakrát dohnala a tie-break vyhrála jasně 7:3. Po hodině a 41 minutách pak zakončila zápas přímým bodem ze servisu. Vyhrát dva zápasy v řadě se jednadvacetileté české tenistce na okruhu WTA podařilo po téměř třech měsících. 

O semifinále si 44. hráčka světového žebříčku zahraje s druhou nasazenou Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Sestra světové jedničky Karolíny si v minulém týdnu zahrála finále turnaje ITF v Olomouci a do Nan-čchangu přijela s novým žebříčkovým maximem - 37. místem. Korejská soupeřka je zhruba o sto příček níže a třetí nasazené Češce vzdorovala takřka dvě hodiny. O čtvrtfinále si Kristýna Plíšková zahraje proti Japonce Nao Hibinové.

Martincová v minulém týdnu prožila životní turnaj v Gstaadu. Vyřadila světovou dvacítku Caroline Garciaovou a došla až do semifinále. V Číně nyní vyzve druhou nasazenou domácí favoritku Pcheng Šuaj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články