Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Siniaková poprvé v sezoně vyhrála na turnaji WTA a čeká ji Kvitová. Strýcová v Dubaji končí

V polovině února přišla konečně první výhra na okruhu WTA. Kateřina Siniaková zdolala v úvodním kole turnaje v Dubaji Chorvatku Petru Martičovou 6:4, 6:3. Její další soupeřkou bude Petra Kvitová, která má jako druhá nasazená hráčka na úvod volný los. Naopak už v 1. kole končí Barbora Strýcová. Se Španělkou Carlou Suárezovou prohrála 1:6, 3:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/PA autor: Jonathan Brady

Dvaadvacetiletá světová jednička ve čtyřhře Siniaková letos prohrála v 1. kole na pěti turnajích WTA. Výhry slavila jen ve dvou kvalifikačních kolech v Sydney a jedno vítězství přidala ve fedcupovém duelu s Rumunskem.

Černou sérii prolomila proti Martičové, přestože do zápasu vstoupila ztrátou podání a musela výsledek otáčet. Od stavu 2:4 ale získala pět gemů v řadě a zdálo se, že už má duel pod kontrolou.

V druhé sadě se ujala vedení 4:1 a při dalším podání soupeřky měla pět brejkbolů, žádný ale nevyužila. Následně se nechala rozhodit verdiktem sudího a přišla o podání, soupeřce ale návrat do zápasu nedovolila a v deváté hře duel při prvním mečbolu ukončila.

Z turnaje se krátce před svým zápasem 1. kola odhlásila Caroline Wozniacká, kterou trápí virové onemocnění. Bývalá světová jednička kvůli těmto zdravotním problémům nehrála už minulý týden v Dauhá a letos se zúčastnila jen dvou turnajů s bilanci tří výher a dvou porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články