Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Siniaková: Když věřím své hře, výhry jako tahle přijdou

Podruhé v sezoně dokázala Kateřina Siniaková porazit bývalou světovou jedničku. Po skalpu Marie Šarapovové nyní česká tenistka v Paříži přehrála Viktorii Azarenkovou. "Je to srovnatelný úspěch," hodnotí Siniaková.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Šarapovovou Siniaková zdolala na prvním lednovém turnaji v čínském Šen-čenu a z výhry nad svým idolem měla radost. Podobné nadšení v ní vyvolal triumf nad Azarenkovou na pařížské antuce. "Myslím, že to je srovnatelné. Azarenková je taky skvělá hráčka a jsem moc ráda, že jsem vyhrála," řekla Siniaková.

Vítězství 7:5, 7:5 bylo navíc pro 54. hráčku žebříčku prvním úspěchem v hlavní soutěži na Roland Garros. "Určitě to je o to sladší. Konečně jsem ráda, že jsem to prolomila, ale doufám, že to ještě není konec," uvedla.

Šanci podruhé v kariéře projít na grandslamu do 3. kola, což zatím dokázala jen v roce 2016 ve Wimbledonu, určitě má. Místo obhájkyně trofeje Lotyšky Jeleny Ostapenkové bude mít za soupeřku Katerynu Kozlovovou (67. v pořadí WTA). "Šance tam je, ale Káťa určitě hrála dobře. Důležité bude soustředit se na svoji hru a nemyslet, že je šance udělat další kolo," ví.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná Siniaková: I přes brejky jsem se dokázala dostat zpátky

V utkání s Azarenkovou se pokoušela nevnímat, že soupeřka vystoupala na vrchol žebříčku. "Snažila jsem se soustředit na svůj výkon, protože jsem věděla, že na to herně mám," řekla Siniaková a přitakala, že podobná výhra jí může získat respekt. "Je to možný, ale pro mě je důležité, jak se na kurtu cítím. Když věřím své hře, výhry pak přijdou," dodala.

K postupu pomohli fanoušci. V hledišti byla slyšet čeština. "To mě překvapilo. Podpora byla slyšet i znát," pochvalovala si a nenechala se soupeřkou rozhodit. Když se dohadovala o dopadu míčku, Azarenková na ni zavolala. "Asi že zdržuju. Ona je trošku arogantní. Něco tam prohodila, asi chce hráčky rozhodit, ale to se jí nepovedlo. Spíš mě víc nabudila," řekla.

V případě postupu do dalšího kola by ji mohla čekat Barbora Strýcová. Dál nasazené chybí, jelikož skončily devítka Venus Williamsová i dvaadvacítka Johanna Kontaová. "Žebříček teď nehraje takovou roli, je to hrozně vyrovnané a zápasy dlouhé. Budu se snažit hrát svůj tenis zápas od zápasu, vyhrávat a uvidíme, kdo se postaví na druhé straně," uvedla Siniaková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články