Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Siniaková je v Norimberku k nezastavení. Po obratu s Brengleovou je v semifinále

Stejně jako loni si Kateřina Siniaková zahraje na antukovém turnaji v Norimberku semifinále. S Američankou Madison Brengleovou sice ve čtvrtfinále prohrála úvodní dějství 1:6, ale další sety získala poměrem 6:4 a 6:0. 

Kateřina Siniaková na turnaji v Norimberku
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

Norimberskou generálku na grandslamové Roland Garros ovlivnil v minulých dnech déšť, Siniaková se proto dostala poprvé na dvorec až ve středu. Postupně vyřadila Mandy Minellaovou i obhájkyni titulu Johannu Larssonovou a tři sety si zahrála také ve čtvrtfinále proti americké přemožitelce Kristýny Plíškové.

Začátek zápasu proti 97. hráčce žebříčku se rodačce z Hradce Králové vůbec nepovedl, když ztratila čtyři z úvodních pěti servisů. Ve druhé sadě ale hru vyrovnala, využila druhý setbol a rozhodující dějství zakončila za pouhých 23 minut "kanárem".

O první letošní finále se třiadvacetiletá Siniaková utká v pátek s vítězkou střetnutí Veroniky Kuděrmětovové s Tamarou Zidanšekovou. Dalšími semifinalistkami norimberského turnaje jsou Rumunka Sorana Cirsteaová a nejvýše nasazená Julia Putincevová z Kazachstánu.

Tenisový turnaj žen v Norimberku (antuka):

Dvouhra - čtvrtfinále: Siniaková (2-ČR) - Brengleová (USA) 1:6, 6:4, 6:0, Putincevová (1-Kaz.) - Friedsamová (Něm.) 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), Cirsteaová (Rum.) - Stojanovičová (Srb.) 4:6, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články