Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Siniaková i Hradecká skončily v Tchaj-peji ve druhém kole

Tchaj-pej - Kateřina Siniaková i Lucie Hradecká na turnaji v Tchaj-peji dohrály. Pátá nasazená Siniaková ve druhém kole nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj, které po 63 minutách podlehla 1:6 a 3:6. Hradecká prohrála s nejvýše nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou 4:6, 5:7. Obě Češky si nicméně alespoň spravily chuť společným postupem do semifinále čtyřhry.

Dvacetiletá Siniaková, jež zahájila sezonu ziskem premiérového titulu v čínském Šen-čenu a je čtyřicátá ve světovém žebříčku, se potýkala v pondělí v Tchaj-peji s nevolností, přesto zvládla třísetovou bitvu s Kazaškou Galinou Voskobojevovou. Tentokráte na Pcheng Šuaj, 71. hráčku pořadí WTA, nestačila.

Rodačka z Hradce Králové sice začala brejkem, ale pak třikrát ztratila servis i šest gamů v řadě. Ve druhém setu se držela do stavu 2:2, od té chvíle opět dominovala jednatřicetiletá Číňanka. Oplatila tak Siniakové měsíc starou prohru právě z turnaje v Šen-čenu, kde na sebe narazily v 1. kole.

Po tomto turnaji se Siniaková vrátí domů a poprvé se zapojí do přípravy fedcupového týmu na ostravský duel proti Španělkám.

Hradecká se proti turnajové jedničce dlouho držela, jenže využila z 12 brejkbolů jen jeden a v klíčových chvílích doplatila na chyby. Svitolinová nicméně využila až pátý mečbol.

Ze tří českých tenistek bude hrát o semifinále jen Lucie Šafářová, v pátek ji čeká šestá nasazená Japonka Misaki Doiová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články