Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Siniaková dostala "kanára", přesto je v Montrealu v osmifinále. Uspěla i Kvitová

Dostala nepopulárního "kanára", ale nezlomilo ji to. Naopak. Tenistka Kateřina Siniaková vyřadila v druhém kole turnaje v Montrealu favorizovanou Španělku Garbiňe Muguruzaovou. Olympijská vítězka ve čtyřhře porazila nasazenou pětku a bývalou světovou jedničku 6:2, 0:6, 6:3. Do osmifinále postoupila také Petra Kvitová po výhře 6:4, 6:4 nad Francouzkou Fionou Ferrovou.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: David Kirouac

Vítězka turnaje z roku 2012 Kvitová zdolala outsiderku Ferrovou za hodinu a půl. Dvojnásobná wimbledonská šampionka, jež přijela do Montrealu s bilancí čtyř proher z posledních pěti zápasů, se vyrovnala i s nepříznivým skóre 0:3 v druhém setu. "Tam jsem na rozdíl od prvního setu jen dotahovala, v těch větrných podmínkách to nebylo jednoduché," uvedla Kvitová, jež měla v úvodním kole volno.

Pětadvacetiletá Siniaková vyhrála po divokém průběhu zápasu za dvě hodiny, první mečbol proměnila křížným bekhendem. Na silně obsazeném turnaji vyřadila česká tenistka druhou grandslamovou šampionku za sebou, v pondělí uspěla v duelu s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Vstup do turnaje ještě čeká čtvrtou nasazenou Karolínu Plíškovou, jež se ve 2. kole střetne s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková je v Montrealu v osmifinále
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články