Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Siniaková bude po ukončení spolupráce s Krejčíkovou hrát s Australankou Hunterovou

Kateřina Siniaková bude po ukončení spolupráce s Barborou Krejčíkovou hrát čtyřhru se Storm Hunterovou. S devětadvacetiletou Australankou, která uzavřela sezonu na pozici deblové světové jedničky, by měly spolu nastoupit na lednovém Australian Open.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters

"Co se týče její spolupráce s Barborou, nevím, co se stalo. Není to moje věc. Obě jsme ale velmi dobré kamarádky a často jsme na sebe narážely," řekla Hunterová, která letos nastupovala po boku Belgičanky Elise Mertensové.

Vyhrály spolu dva tituly a dostaly se i do finále Wimbledonu, kde nestačily na Barboru Strýcovou a Sie Šu-wej.

Siniaková s Hunterovou spolu nenastoupí poprvé. Vloni v červnu vyhrály například turnaj German Open, na začátku letošního roku se dostaly také do finále v Adelaide.

"Je to skvělý člověk. Stále pracujeme na tom, abychom co nejlépe sladily naše kalendáře. Ví, že chci hrát i dvouhry, a ona je hraje také," uvedla Hunterová.

"Snažíme se, aby to přesně zapadlo. Je to ale úžasné. Myslím, že chtěla změnu a já také. Bude to pěkná výzva. Nebudeme ale na sebe nijak tlačit," doplnila Hunterová.

Olympijské šampionky z Tokia Siniaková s Krejčíkovou informovaly o konci spolupráce v listopadu po porážce v semifinále Poháru Billie Jean Kingové s Kanadou.

Konec iniciovala právě rodačka z Hradce Králové, která hledala nový impulz. Nevyloučila ale, že se s Krejčíkovou dají v budoucnu opět dohromady.

Krejčíková se Siniakovou jsou se sedmi grandslamovými tituly nejúspěšnějším domácím párem. V historických tabulkách takzvané Open éry jim patří dělené páté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články