Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Setbol zůstal nevyužit a Muchová se do finále "malého Turnaje mistryň" nepodívá

Boj o titulu na turnaji Elite Trophy v Ču-chaji bude bez Karolíny Muchové. Česká tenistka v semifinále nestačila na čtvrtou nasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou a prohrála s ní za necelé dvě hodiny 5:7, 6:7. V druhém setu si třiadvacetiletá Muchová vypracovala za stavu 5:3 při podání soupeřky setbol, ale nevyužila jej a sadu nedokázala dvakrát ukončit ani při vlastním servisu.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Li Zhiteng

Muchová, která páteční vítězný zápas s Američankou Sofií Keninovou končila na hranici fyzického vyčerpání, získala úvodní game čistou hrou, ale Sabalenková hned vzápětí získala brejk zpátky. O zisku prvního setu rozhodla ztráta podání Muchové za stavu 5:6.

Do druhé sady vstoupila lépe Češka, která je na žebříčku na 26. místě, a za stavu 5:4 ji mohla ukončit, ale při vlastním podání nezískala ani fiftýn. Vzápětí měla po úspěšném brejku druhou šanci set doservírovat, ale opět neuspěla. V tie-breaku byla i kvůli několika nevynuceným chybám Muchové úspěšnější Běloruska.

Čtrnáctá hráčka světového žebříčku Sabalenková se ve finále utká s nejvýše nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska. Ta v druhém semifinále zdolala domácí tenistku Čeng Saj-saj 2:6, 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články