Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sestry Plíškovy v Madridu končí, Karolína nestačila na 85. hráčku světa

Karolína Plíšková v Madridu druhý třísetový zápas v řadě proti soupeřce z Ukrajiny nezvládla. Světová pětka vypadla v druhém kole po porážce 5:7, 6:2, 4:6 s 85. hráčkou žebříčku Katerynou Kozlovovou. Své dvojče následovala Kristýna Plíšková. Chorvatce Donně Vekičové podlehla 4:6, 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/EFE/Kiko Huesca

Plíšková, jež se minulý týden kvůli zdravotním problémům odhlásila z turnaje v Praze, musela ve španělské metropoli tvrdě bojovat už v prvním kole. S Ukrajinkou Dajanou Jastremskou odvrátila čtyři mečboly a zvítězila ve třech setech, proti její krajance Kozlovové už úspěšná nebyla.

Svěřenkyně Conchity Martínezové dominovala pouze v druhé sadě, kterou vyhrála za necelou půlhodinu. V rozhodujícím třetím setu se Kozlovová vrátila na úroveň hry z prvního setu a i zásluhou chyb Plíškové si připsala jedno z největších vítězství kariéry. Rozhodující brejk získala Ukrajinka v devátém gemu a poté zápas dopodávala čistou hrou. České favoritce nebylo nic platných ani 14 es.

Kozlovová tak postupem do osmifinále prodloužila svou úspěšnou cestu z kvalifikace, což se nepovedlo Kristýně Plíškové. Vekičové podlehla za necelou hodinu a půl.

Přes dvě a půl hodiny strávila na kurtu světová jednička Naomi Ósakaová se 73. hráčkou žebříčku Sarou Sorribesovou. Japonka nakonec domácí tenistku zdolala 7:6, 3:6, 6:0 a poprvé postoupila v Madridu do osmifinále. V něm se nepředstaví světová čtyřka Angelique Kerberová z Německa, jež před zápasem 2. kola s Chorvatkou Petrou Martičovou odstoupila kvůli zranění kotníku.

Mužská jednička Novak Djokovič ze Srbska zvládl druhé kolo ve dvou setech. Dvojnásobný madridský vítěz při vstupu do turnaje porazil 6:4, 6:2 Američana Taylora Fritze. Domácí favorit Rafael Nadal zahájí turnaj ve středu zápasem proti kanadskému talentu Felixi Augeru-Aliassimeovi, ale trápí ho žaludeční problémy.

Federer se po 1090 dnech vrátil vítězně na antuku

Dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer slavil vítězný návrat na antuku po dlouhých 1090 dnech. Sedmatřicetiletý švýcarský tenista porazil v druhém kole turnaje Masters 6:2, 6:3 Francouze Richarda Gasqueta, na kurtu se zdržel jen 52 minut.

"Cítím se dobře, psychicky i fyzicky, a mám chuť hrát dobrý tenis. Dá se říct, že všechno jde skvěle," uvedl před startem madridského turnaje Federer, jenž má za sebou měsíční trénink na antuce.

Bautista Ferrerovi kariéru neukončil

Sedmatřicetiletý David Ferrer se loučí s tenisovou kariérou. Bývalý třetí hráč světového žebříčku se před domácím publikem ve španělské metropoli udržel ve hře poté, co v prvním kole porazil v třísetové bitvě krajana Roberta Bautistu.

Trojnásobný daviscupový šampion a finalista Roland Garros 2013 Ferrer už letos hraje pouze sporadicky a jeho rozlučková tour má vyvrcholit právě v Madridu. Kariéru mu oproti papírovým předpokladům neukončil 21. hráč světa Bautista, kterého Ferrer zdolal po dvou hodinách a 37 minutách 6:4, 4:6 a 6:4.

"Je to velký přítel a bojovník. Bojuje do posledního míče své kariéry. Přeju mu jen to nejlepší, chci, aby postoupil až do finále," ocenil svého kamaráda poražený Bautista.

Ferrer je aktuálně až na 144. místě žebříčku, ale může představovat velké nebezpečí i pro svého příštího soupeře Alexandera Zvereva. Vítěz 27 turnajů ATP porazil mladého Němce letos v březnu v Miami, navíc se Zverev potýká s poklesem formy - minulý týden vypadl v Mnichově už ve čtvrtfinále a na šesti turnajích za sebou nevyhrál více než dva zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články