Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šest českých tenistek se vešlo do 50. místa žebříčku WTA

Londýn - Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová se po triumfu na turnaji v kanadském Quebeku po roce opět dostala do první padesátky světového žebříčku. Pětadvacetileté hráčce patří 49. pozice a je aktuální českou pětkou. Wimbledonská vítězka Petra Kvitová stále drží šestou příčku v pořadí WTA. Do 50. místa je nově seřazeno hned šest českých tenistek. Tenistky ze světové špičky v minulém týdnu odpočívaly po US Open, a tak v první třicítce se nic nezměnilo. Žebříčku stále vládne Dánka Caroline Wozniacká.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: ČT24

Záhlavová-Strýcová v nedělním finále v Québeku porazila Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu a po posunu o 26 příček se přiblížila svému maximu, kterým bylo loni v červenci 39. místo na světě. Druhá česká finalistka z minulého týdne (v Taškentu) Eva Birnerová poskočila ze 115. místa do první stovky a je třiadevadesátá.

Muži měli na programu Davis Cup, jeho neúspěšný semifinalista Srb Novak Djokovič si stále drží obrovský náskok v čele pořadí ATP. Za ním následují další daviscupoví reprezentanti Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer, kteří svým týmům naopak pomohli k postupu. Totéž dokázala česká jednička Tomáš Berdych, který je po úspěšné baráži v Rumunsku stále devátým tenistou světa. Radek Štěpánek drží 25. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články