Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Serena Williamsová titul na Australian Open neobhájí, z turnaje se odhlásila

Tenistka Serena Williamsová se odhlásila z Australian Open a nebude v Melbourne obhajovat titul. Šestatřicetiletá Američanka, která na začátku září přivedla na svět dceru Alexis Olympii, se ještě necítí dostatečně připravená na to, aby na úvodním grandslamovém podniku sezony předvedla stoprocentní výkon.

Serena Williamsová
zdroj: REUTERS autor: Jason Reed

První zápas po porodu na exhibici v Abú Zabí na konci prosince bývalá světová jednička prohrála, Jeleně Ostapenkové z Lotyšska podlehla 2:6, 6:3, 5:10. "Poté, co jsem odehrála první zápas po porodu, jsem si uvědomila, že ačkoliv jsem super blízko, nejsem ještě tam, kde bych sama chtěla být," uvedla Williamsová.

Bývalá světová jednička naposledy hrála právě v Melbourne, kde ziskem 23. grandslamového titulu v kariéře překonala rekord Steffi Grafové. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná.

"Trenér a můj tým vždycky říkali: Půjdeme na turnaje, až budeš připravená dojít až do konce. Mrzí mě, že vzhledem k tomu musím říct, že jsem se rozhodla letos na Australian Open nestartovat," dodala.

Nishikori se vrátí na kurty až koncem leda, zahraje si turnaje nižší kategorie

Japonský tenista Kei Nišikori plánuje zahájit letošní sezonu po dlouhé zdravotní pauze až koncem ledna na turnajích nižší kategorie. Osmadvacetiletý hráč, jenž se kvůli rekonvalescenci po zranění zápěstí odhlásil z Australian Open, si k debutu vybral premiérový ročník challengeru v kalifornském Newport Beach, kde se bude hrát od 22. ledna.

Bývalá světová čtyřka Nišikori předčasně ukončil sezonu v srpnu po prohře s Gaëlem Monfilsem v Montrealu, na US Open už nestartoval a věnoval se konzervativní léčbě pravého zápěstí. V žebříčku během pauzy klesl na 22. místo. Novou sezonu chtěl původně zahájit na okruhu ATP v Brisbane, z turnaje se ale odhlásil a následně zrušil i start v Sydney.

Tento týden vzdal také naději na účast na Australian Open a přehodnotil plány. Po dlouhé pauze se rozehraje na challengerech, po Newport Beach se přihlásil i na další turnaj v Dallasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články