Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Serena Williamsová si proti Li Na došla pro rekordní obhajobu

Miami - Americká tenistka Serena Williamsová obhájila loňský triumf a celkově posedmé v kariéře vyhrála turnaj v Miami. Světová jednička si poradila ve finálovém duelu s druhou hráčkou žebříčku WTA Číňankou Li Na 7:5 a 6:1 a získala již 59. titul na okruhu.

Li Na a Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Alan Diaz

Favorizovaná Američanka se s rodačkou z Wu-chanu, s níž měla před dnešním finále pozitivní bilanci 10:1, trápila jen v první sadě. Po dvou ztrátách podání prohrávala už 2:5, pak ale zahájila stíhací jízdu. Za stavu 4:5 odvrátila setbol soupeřky a nakonec sama využila svůj třetí a sadu ovládla v poměru 7:5.

Američance prý na turnaji, který považuje za svůj domácí, krizová situace za stavu 2:5 paradoxně pomohla. "V té chvíli jsem cítila, že nemám co ztratit, takže jsem se dostala do pohody. A když se dostanu do pohody, daří se mi," uvedla Williamsová.

Po hodině a čtvrt dlouhém úvodním setu stačilo Williamsové na zisk té druhé o půl hodiny méně. Vyhrála ji jasně 6:1 a znovu vylepšila svůj rekordní zápis v Miami, přičemž sedmým ziskem trofeje předčila i nejúspěšnějšího hráče mužské dvouhry krajana Andreho Agassiho.

Williamsová vyhrála posledních 15 zápasů proti hráčkám z elitní desítky světového pořadí a potvrdila svou dominanci. Přesto za triumf vděčí i divákům. "Upřímně, nakopli mě. Zvlášť, když jsem zaslechla některé křičet: 'Sereno, do toho!'" připustila Američanka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články