Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Serena Williamsová podlehla na ve Stanfordu Stosurové

Stanford - Australská tenistka Samantha Stosurová nečekaně vyřadila ve čtvrtfinále turnaje ve Stanfordu nejvýše nasazenou Serenu Williamsovou. Její sestra Venus naproti tomu v pátečním duelu bývalých světových jedniček porazila Rusku Marii Šarapovovou hladce dvakrát 6:2. Stosurová byla dosud známá spíše jako výtečná deblistka, která už má ze čtyřhry na okruhu WTA 22 titulů. Triumf z dvouhry jí zatím chybí, ale na Roland Garros letos došla až do semifinále a ve světovém žebříčku jí patří 20. místo.

Výhra Stosurové nad wimbledonskou šampionkou byla obrovským překvapením. "Je to asi největší vítězství v mojí kariéře," prohlásila Stosurová. "Serena ani nikdo jiný nedokáže hrát svůj nejlepší tenis každý den, a já toho dneska využila," dodala pětadvacetiletá Australanka, která v předchozím utkání se Serenou Williamsovou neproměnila letos v Sydney čtyři mečboly a prohrála.

Proti Venus Williamsové se Šarapovová dopustila 30 nevynucených chyb a hladce podlehla. "Proti Venus musíte hrát agresivněji než jindy, protože se nemůžete spoléhat na její chyby. A ona dnes byla mnohem rychlejší a ve všem lepší než já," uznala ruská tenistka, která předtím Williamsovou na tvrdém povrchu zdolala třikrát za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články