Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Serena Williamsová: Nikdy jsem neměla ráda sport

Brisbane (Austrálie) - Třináctinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová hodlá v této sezoně ještě více ořezat svůj kalendář, neznamená to však, že se s tenisem loučí. Jedna z nejdominantnějších tenistek poslední dekády nicméně tvrdí, že sport a s ním spojenou fyzickou námahu vlastně nemá ráda.

Serena Williamsová
zdroj: AP Photo autor: Mike Groll

"Nikdy jsem sport neměla ráda. Nechápu, jak jsem se mohla stát profesionální sportovkyní," řekla Williamsová novinářům na turnaji v Brisbane, kde se vrátila na okruh WTA po čtyřměsíční pauze. Ve svém prvním duelu od prohraného finále US Open se Stosurovou zdolala 6:2 a 6:3 Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou.

"Nemám ráda trénink a cokoli spojeného s fyzickou námahou. Když přijde řeč na sezení a nakupování, v tom jsem skvělá. Ale trénování byla vždycky moje Achillova pata," přiznala třicetiletá americká tenistka.

Mladší ze slavného sesterského dua si uvědomuje, že je na sklonku své kariéry. Navzdory tomu, že hodlá startovat na nižším počtu turnajů než v minulosti, se však ještě s tenisem neloučí.

"U mě jde především o motivaci. Pokud ji mám, tak je všechno v pořádku. Určitě neabsolvuju kompletní sezonu, chci dělat i jiné věci mimo tenis, ale to by mi právě mělo pomoci udržet motivaci. Vždycky jsem se připravovala na život po tenise, ale zatím se ještě nikam nechystám," dodala bývalá světová jednička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články