Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Serena Williamsová nebude obhajovat titul na Australian Open

Melbourne - Americká tenistka Serena Williamsová se odhlásila z lednového Australian Open, kde měla obhajovat tituly z posledních dvou ročníků. Důvodem je stále nezhojené zranění chodidla, které si přivodila po červencovém triumfu ve Wimbledonu. Informaci potvrdili pořadatelé úvodního grandslamového turnaje sezony v Melbourne. Williamsová si chodidlo poranila o střepy v restauraci a od té doby se na okruhu WTA neobjevila. K tréninku se sice vrátila již v září, svůj návrat ale poté dvakrát odložila. Navíc musela minulý měsíc znovu na operaci.

"Jak jsem nedávno zjistila, příliš brzký návrat k intenzivnímu tréninku může způsobit jen další zranění. Nyní rehabilituji po druhé operaci a s lítostí musím odříct účast na Hopmanově poháru a Australian Open," oznámila třináctinásobná grandslamová vítězka, které se v Melbourne vždy velmi dařilo. Titul tu ve dvouhře získala celkem pětkrát, navíc přidala čtyři prvenství ve čtyřhře po boku starší sestry Venus.

"Slibuju fanouškům, že se vrátím silnější než kdy předtím. I přes bolest v srdci vím, že to je správné rozhodnutí. Nyní budu dále spolupracovat s doktory, aby se vše pořádně zahojilo," dodala bývalá světová jednička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články