Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Serena Williamsová je zpět, Američané však na Hopmanově poháru podlehli Řekům

Serena Williamsová se vrátila na kurty. Ve svém prvním utkání od prohraného finále US Open porazila řeckou soupeřku Marii Sakkariovou 7:6, 6:2. Ve dvojici s Francesem Tiafoem se však při vstupu do Hopmanova poháru celkové výhry nedočkala, Řecko zvítězilo 2:1.

Frances Tiafoe a Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Trevor Collens

Sedmatřicetiletá Williamsová měla pomalejší rozjezd, servis v zápase ztratila jako první, ale set nakonec dotáhla do tie-breaku. V něm bývalá světová jednička zvítězila 7:3 a druhou sadu už získala jednoznačně 6:2.

"Dělala jsem spoustu chyb, ale říkala jsem si, 'klid, je to tvůj první zápas, zlepšíš se'. Snažila jsem se to brát takhle," uvedla Williamsová, která utkání absolvovala s obvázanými kotníky, které si nechala o pauze mezi sety ošetřovat.

Na Hopman Cupu se Williamsová představila po třech letech, ve sbírce má celkové triumfy z let 2003 s Jamesem Blakem a 2008 s Mardym Fishem. "Je fajn být zase v Austrálii. Některé z mých nejlepších vzpomínek jsou právě odsud," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Serena Williamsová se na Hopmanově poháru vrátila na kurt

Williamsová svou výhrou vyrovnala zápas na 1:1, protože její parťák Tiafoe v úvodním souboji podlehl 3:6, 7:6, 3:6 Stefanosu Tsitsipasovi. V rozhodujícím mixu hraném zrychleným systémem Fast4 řecká dvojice zvítězila 4:1, 1:4, 4:2 a připsala si ve skupině B první výhru.

Hopmanův pohár pokračuje na Nový rok atraktivním soubojem USA se Švýcarskem, které v Perthu reprezentují Roger Federer a Belinda Bencicová.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:

Řecko - USA 2:1

Tsitsipas - Tiafoe 6:3, 6:7 (3:7), 6:3, Sakkariová - S. Williamsová 6:7 (3:7), 2:6, Sakkariová, Tsitsipas - S. Williamsová, Tiafoe 4:1, 1:4, 4:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články