Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Serena Williamsová je počtvrté za sebou tenistkou roku

Londýn - Světová jednička a letošní vítězka tří grandslamů Serena Williamsová se stala počtvrté za sebou a již posedmé v kariéře nejlepší hráčkou roku na okruhu WTA. Její starší sestra Venus získala cenu za Návrat roku a nejlepším nováčkem je Ruska Darja Gavrilovová. "Mám za sebou tak skvělé výsledky, protože si tenis užívám, vždycky když přijdu na kurt. Víc se hrou bavím a mám jiný pohled na život," řekla Serena Williamsová.

České tenistky aspirovaly na ocenění ve dvou kategoriích, ale před Karolínou Plíškovou získala cenu za největší pokrok Švýcarka Timea Bacsinszká. Lucie Šafářová byla s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou nominována na nejlepší deblový pár, kterým se staly Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie.

Serena Williamsová letos byla jedničkou od začátku do konce sezony. Vyhrála Australian Open, French Open i Wimbledon a útočila na kalendářní Grand Slam, ale na US Open prohrála v semifinále s Italkou Robertou Vinciovou. V tomto roce měla bilanci 53 výher a tři porážky, jednu z nich jí uštědřila v Madridu Petra Kvitová. Na odměnách Američanka vydělala přes deset milionů dolarů.

Čtyřiatřicetiletá Serena byla hráčkou roku i v letech 2002, 2008, 2009, 2012, 2013 a loni. Sedmi oceněními vyrovnala Martinu Navrátilovou. Před Serenou je už jen Němka Steffi Grafová s osmi výhrami. Petra Kvitová vyhrála v roce 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články