Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Semifinále čtyřhry bude bez Šafářové, v singlu slaví Šarapovová a Radwaňská

Singapur – Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si na Turnaji mistryň semifinále čtyřhry nezahrají. V závěrečném utkání za stavu 2:6 a 0:3 skrečovaly kvůli problémům Američanky souboj s francouzsko-slovinským párem Caroline Garciaová, Katarina Srebotniková. V singlu mezi čtyři nejlepší postoupily suverénka Maria Šarapovová a překvapivě Agnieszka Radwaňská. 

Šafářová už má jisté, že si ve čtyřhře s Bethanií Mattekovou-Sandsovou semifinále nezahraje. Poslední zápas kvůli zranění Američanky skrečovaly a z Bílé skupiny nepostoupily. Účast v dalších bojích si zajistily Španělky Muguruzaová s Carlou Suárezovou a tchajwanské sestry Chan Hao-ching, Chan Yung-jan. 

Radwaňská porazila v Singapuru loňskou finalistku a nejvýše nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska 7:6, 6:1 a potřebovala dvousetové vítězství Šarapovové, aby se dostala do semifinále. Ruska jí mezi čtveřici nejlepších pomohla výhrou 7:5, 6:1 nad Italkou Flavií Pennettaovou.

O postupujících z Bílé skupiny se rozhodne v pátek. Šanci mají i dvě Češky, ale semifinále si může zahrát jen jedna. Větší šanci má Petra Kvitová, kterou čeká zápas se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Po nich nastoupí Lucie Šafářová proti Němce Angelique Kerberové.

Pro Radwaňskou nezačal zápas s Halepovou dobře. Prohrávala 1:3, ale skóre srovnala a velký obrat předvedla v tie-breaku. Prohrávala už 1:5, ale šesti míči v řadě zkrácenou hru získala a ve druhém setu už na kurtu dominovala.

"V tie-breaku jsem se uvolnila, protože za takového stavu proti takové hráčce nečekáte, že set ještě vyhrajete. Hrála jsem jen agresivně," řekla Radwaňská, která oslavila 500. výhrou v kariéře. Pro Halepovou sezona skončila prohraným tie-breakem. "Seděla jsem pak na lavičce a byla úplně hotová. Unavená. Bez energie," uvedla Rumunka.

Radwaňská odjela sledovat duel Šarapovové s Pennettaovou do hotelu a zpočátku možná balila kufry, jelikož Italka vedla v prvním setu 4:2 a dvě hry ji dělily od postupu. Pak se ale Šarapovová rozjela šňůrou 11 gamů ze 13 a zápas otočila.

"Chtěla jsem Flavii ještě vrátit předešlé porážky, než odejde," řekla Šarapovová, která zdolala Italku po třech porážkách a srovnala bilanci na 3:3. Další utkání už spolu neodehrají, jelikož pro vítězku US Open Pennettaovou šlo nejspíš o poslední zápas kariéry. "Je škoda, že tak skvělá hráčka odchází," řekla Ruska.

Italka po utkání neabsolvovala žádnou velkou rozlučkovou ceremonii, zamávala divákům a odešla do šatny. "Nechtěla jsem z toho dělat drama. Vůbec nemám pocit, že bych teď odehrála poslední zápas, cítím se úplně normálně. Nevím proč. Možná za pár dnů to bude jiné," řekla třiatřicetiletá Pennettaová. 

Matteková-Sandsová vzdala

Ve čtyřhře Muguruzaová se Suárezovou na úvod dne porazily Chan Hao-ching a Chan Yung-jan 7:5, 6:4, což znamenalo, že Šafářová s Mattekovou-Sandsovou směly v duelu s francouzsko-slovinským párem Caroline Garciaová, Katarina Srebotniková ztratit maximálně tři gamy, aby postoupily. V prvním setu ale rychle prohrávaly 1:4 a jejich naděje se rozplynula. Američanka hrála se zavázaným levým kolenem, hůře se pohybovala a za stavu 2:6, 0:3 zápas vzdala.

"Při posledním zápasu měla Bethanie drobné potíže. Pak se to zhoršilo, zkoušela hrát, ale moc to nešlo," řekla Šafářová s tím, že proto s postupem moc nepočítaly. "Zklamané každopádně jsme. Je to velká škoda, protože sezonu jsme měly krásně rozjetou, a když jsem sem přijely, tak jsme čekaly větší úspěch. Zdraví má člověk jen jedno, a když to chybí, tak se to nedá," řekla Šafářová. 

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Dvouhra:

Červená skupina: A. Radwaňská (5-Pol.) - Halepová (1-Rum.) 7:6 (7:5), 6:1, Šarapovová (3-Rus.) - Pennettaová (7-It.) 7:5, 6:1.

Čtyřhra:

Bílá skupina:Garciaová, Srebotniková (5-Fr./Slovin.) - Matteková-Sandsová, Šafářová (2-USA/ČR) 6:2, 3:0 skreč, Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) - Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) 7:5, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy