Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šéf ATP Drewitt: Nic není dokonalé, ale tenis je na tom výborně

Melbourne – Nový šéf světového mužského tenisu Brad Drewett se snaží tlumit napětí uvnitř ATP. Podle něj je na tom v současnosti tenis nejlépe v celé svojí historii. Navzdory tomu, že hráči uvažovali před začátkem Australian Open o bojkotu turnaje kvůli finančním odměnám na velkých turnajích, které prý rostou pomalým tempem a jsou špatně rozdělovány. Drewitt rozhořčení tenistů chápe a vyslechl si jejich názory. Žádné opatření směřující ke zvýšení odměn však zatím nechystá.

Brad Drewitt
zdroj: Getty Images

"Jelikož celý tenhle byznys je i jejich věc, jsem velmi rád, že se hráči o vše s tím související zajímají - kalendáře turnajů, odměny a další věci - a je skvělé se s nimi o tom bavit a mít pocit, že to celé chápou a rozumí jak sobě, svým kolegům, tak i nám, kteří celý tenis zastřešujeme," prohlásil Drewett. "Nějak se s tím popereme," dodal.

Hráči si dlouhodobě stěžují na poměr, v jakém se přerozděluje balík financí, které pořadatelé získají z přenosů a od sponzorů. Nejde jen o grandslamové turnaje, ale také o akce série Masters. Jádrem sporu jsou především odměny pro tenisty vypadávající v prvních kolech turnajů. Vedení ATP dříve uvedlo, že již loni schválilo pro nadcházející tříleté období (2012–2014) zvýšení odměn o 20 procent.

Drewitt je přesvědčen, že ze sobotního zasedání hráčů, na kterém se mluvilo i o bojkotu Australian Open, udělala média senzaci. Na druhou stranu šéf ATP připustil, že problémy se objevily. "Na světě není nic dokonalého a určitě ne ve světě tenisu. Jak jsem řekl, myslím si, že naše hra je na tom teď výborně," řekl Drewitt.

Na svém prvním setkání s novináři po svém zvolení nešetřil Drewitt vznosnými slovy. "Chci reprezentovat názory hráčů, kdykoli to bude třeba, a buďte si jisti, že je jim nasloucháno," prohlásil bývalý hráč, který získal na okruhu dva tituly. Drewitt si myslí, že ATP může být kromě pořádání turnajů také dobrým obhájcem práv hráčů. "Hráči ve skutečnosti vlastní polovinu této organizace. Není moc jiných sportovních organizací, které si mohou říct totéž," dodal Drewitt.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články