Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sedmnáctileté čekání skončilo. Hingisová opět slaví triumf na Wimbledonu

Londýn – Po sedmnácti letech švýcarská tenistka Martina Hingisová opět zvedla nad hlavu trofej pro vítězku Wimbledonu. Společně s Indkou Saniou Mirzaovou ovládla čtyřhru a připsala si v All England Clubu třetí výhru. Ve finále se svou spoluhráčkou zdolala ruský pár Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová 5:7, 7:6 a 7:5 a celkově posedmnácté vyhrála grandslamový turnaj. Mužský deblový titul získali Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau.

Vítězkyně ženské čtyřhry na Wimbledonu Švýcarska Martina Hingisová (vlevo) a Indka Sania Mirzaová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kirsty Wigglesworth

Hingisová ovládla travnatý grandslam v roce 1996 s Helenou Sukovou a o dva roky později s Janou Novotnou. V dnešním finále spolu s Mirzaovou díky úspěšnému tie-breaku dotáhly zápas do třetí sady, v níž se jim podařilo stáhnout náskok soupeřek z 2:5 na 5:5.

Následně byl duel kvůli šeru přerušen a pokračovalo se přibližně po dvaceti minutách pod zataženou střechou. V dohrávce již Hingisová s Mirzaovou dominovaly a po zisku servisu soupeřek zakončily utkání čistou hrou. Titul může letos Hingisová získat ještě v mixu, v němž je ve finále s Indem Leandrem Paesem.

Čtvrtá nasazená dvojice Rojer, Tecau sehrála s turnajovými třináctkami vyrovnaný duel, který rozhodovaly maličkosti. V první sadě všichni hráči drželi svůj servis a rozhodl až těsný tie-break 7:5, v dalších dvou setech pak vždy vítězům stačilo jediné zaváhání soupeřů při podání.

Vítězové mužské čtyřhry na Wimbledonu Horia Tecau (vlevo) a Jean-Julien Rojer
zdroj: ČTK/PA/ autor: Adam Davy

Murray nespravil chuť domácím fanouškům po pátečním vyřazení mladšího bratra Andyho v semifinále dvouhry se Švýcarem Rogerem Federerem. Satisfakce se naopak dočkal Tecau, který se na čtvrtý pokus konečně ve wimbledonském finále mohl radovat. V předchozích třech případech v letech 2010, 2011 a 2012 se Švédem Robertem Lindstedtem neuspěli.

České juniorky po Melbourne a Paříži Wimbledon nevyhrají

Juniorské tenistky Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová po triumfech v Melbourne
a Paříži letos třetí grandslam nevyhrají. Česká dvojice, která byla ve Wimbledonu opět nejvýše nasazená, vypadla v semifinále.

Na úkor šampionek Australian Open i Roland Garros prošly po výhře 7:6 a 6:4 do nedělního boje o titul turnajové trojky Maďarky Dalma Galfiová, Fanni Stollarová. Vítězná série českých juniorek se dnes zastavila na čísle 36. Vondroušová byla mezi juniorkami ve Wimbledonu nasazena jako jednička i ve dvouhře, ale prohrála už v 1. kole s domácí Annou Broganovou.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 milionu liber):

Muži:

Čtyřhra - finále: Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - J. Murray, Peers (13-Brit./Austr.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.

Ženy:

Čtyřhra - finále: Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 5:7, 7:6 (7:4), 7:5.

Juniorky:

Dvouhra - finále: Žuková (Rus.) - Blinkovová (12-Rus.) 7:5, 6:4. Čtyřhra - semifinále: Galfiová, Stollarová (3-Maď.) - Kolodziejová, Vondroušová (1-ČR) 7:6 (7:2), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články