Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šarapovová ovládla turnaj ve Stuttgartu, Nišikori vyhrál v Barceloně

Stuttgart - Světová devítka Maria Šarapovová dokázala potřetí za sebou zvítězit na antukovém turnaji ve Stuttgartu. Finálový zápas se Srbkou Anou Ivanovičovou po úvodní prohrané sadě otočila ve vítězství 3:6, 6:4, 6:1. Japonec Kei Nišikori se zase dočkal premiérového triumfu na turnaji hraném na antukovém povrchu, ve finále v Barceloně zdolal Kolumbijce Santiaga Giralda dvakrát 6:2.

Radující se Maria Šarapovová
zdroj: imago sportfotodienst

Spolu se 30. titulem v kariéře a prémií 96 800 eur (asi 2,65 mil. korun) se mohla opět radovat i ze sponzorského vozu Porsche. "Budu si muset postavit novou garáž," řekla Šarapovová. Letos se na turnaji nejvíce natrápila v prvním kole s Lucií Šafářovou, kterou porazila až po téměř třech hodinách a třikrát v tie-breaku.

Po lehčích zápasech jí pak zatrnulo až v dnešním finále s Ivanovičovou. Ztratila první set a ve druhém prohrávala 1:3, od té doby ale začala srbskou soupeřku přehrávat. "Byla to pěkná dřina. Ale pořád jsem věřila a mám v sobě soutěžního ducha," dodala.

Světová devítka a čtyřnásobná grandslamová vítězka z Ruska porazila dvanáctku žebříčku WTA Ivanovičovou už posedmé za sebou. Na stuttgartské antuce prodloužila neporazitelnost na 13 utkání.

Nišikori ovládl turnaj v Barceloně, na antuce zvítězil poprvé v kariéře

Nišikori po zaváhání domácích favoritů, kteří neměli ve finále zastoupení poprvé od roku 1996, nastoupil v závěrečném souboji proti Kolumbijci Santiagu Giraldovi a zvítězil dvakrát 6:2. Čtyřiadvacetiletý Nišikori, jehož na začátku dubna trápilo tříslo a nemohl hrát daviscupové čtvrtfinále s českým týmem, ukončil kralování Španělů na barcelonské antuce po 12 letech. Osminásobný šampion Rafael Nadal vypadl už ve čtvrtfinále a v sobotu skončil i jeho přemožitel Nicolas Almagro.

S Giraldem se čtvrtý nasazený Japonec vypořádal za hodinu a 13 minut. Pomohlo mu soupeřovo vyvedení z míry po diskuzi s rozhodčím o sporném míčku hned v úvodu prvního setu. Nišikori je po dnešku pětinásobným vítězem turnajů ATP, všechny dosavadní tituly měl z tvrdého povrchu. Ve světovém žebříčku by se měl posunout na 12. místo, o jedno za svým maximem.

V duelu finálových debutantek získala titul v Marrákeši Torróová

Duel finálových debutantek na okruhu WTA Tour vyhrála v Marrákeši španělská tenistka María-Teresa Torróová, jež získala první titul v kariéře díky vítězství 6:3, 3:6, 6:3 nad Švýcarkou Rominou Oprandiovou. Jednadvacetiletá Torróová na cestě do finále v Maroku neztratila ani set a v semifinále překvapila vítězstvím nad favorizovanou krajankou Garbiňe Muguruzaovou. Jednasedmdesátá hráčka světa se s Oprandiovou, jež je aktuálně o 30 míst v žebříčku níž, utkala podruhé v kariéře a i v nejdůležitějším zápasu ji porazila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články