Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šarapovová je skvělá hráčka, ale může se vrátit bez divoké karty, říká o soupeřce Vinciová

Stuttgart - Italka Roberta Vinciová si jako první tenistka po roce a čtvrt zahraje proti bývalé světové jedničce Marii Šarapovové, jež ve středu prožije ostře sledovaný návrat po trestu za doping. I když slavnou Rusku uznává, divokou kartu pro turnaj ve Stuttgartu by jí neudělila, podobně jako řada jiných tenistek. Na zápas provázející velká očekávání se ale těší.

Sport
zdroj: ČT4

"Je skvělou hráčkou a nic proti ní nemám. Zaplatila za své chyby a může se vrátit. Ale bez divoké karty nebo něčí pomoci, takový je můj názor," řekla Vinciová před středečním vzájemným zápasem prvního kola na stuttgartské antuce. Jen o pár hodin dříve třicetileté Šarapovové vyprší distanc na 15 měsíců za užívání zakázaného meldonia.

Právě turnaj WTA ve Stuttgartu třikrát vyhrála, naposledy před třemi lety. Tentokrát ale po dlouhé pauze k favoritkám nepatří. Vinciová s ní hrála zatím dvakrát a vždy prohrála hladce 0:2, přičemž Šarapovová jí dovolila pouhé čtyři gamy. Utkaly se před pěti a deseti lety na tvrdém povrchu. Tentokrát Italka cítí, že duel bude výjimečný a na antuce by mohla hra vypadat jinak.

"Zápas to bude zajímavý, obtížný a ošemetný. Jsem nadšená, že si proti Marii zahraju," řekla. "Ona je důležitá pro celý tenis, pro WTA, pro všechno. Je to skvělý člověk i hráč. A také velká šampionka. Pro mě je to ale normální turnaj, připravuju se stejně jako na všechny ostatní. Uvidíme, co diváci. Určitě budou fandit jí," dodala čtyřiatřicetiletá italská tenistka, 36. ve světovém žebříčku.

Výhodu může mít i v tom, že je na rozdíl od Šarapovové rozehraná a v areálu ve Stuttgartu může trénovat. To vracející se Ruska až do vypršení suspendace nesmí. "Budu se snažit si zápas užít. Tlak bude ale velký na nás obě," dodala Vinciová.

Je nám líto, video expirovalo.
Vinciová: Šarapovová by tady hrát neměla
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články