Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šarapovová je favoritkou finále na Roland Garros

Paříž - Ruská tenistka Maria Šarapovová je jasnou favoritkou finále dvouhry žen na Roland Garros. Výhrou nad Italkou Sarou Erraniovou by semifinálová přemožitelka Petry Kvitové korunovala svůj návrat na post světové jedničky a jako desátá hráčka by zkompletovala kariérní grandslam. Finále dvouhry žen začne na hlavním dvorci Philippa Chatriera v 15:00 v přímém přenosu ČT4 a našeho webu.

Šarapovová je v pětadvaceti letech stejně stará jako Erraniová a obě jsou poprvé ve finále antukového grandslamu. S tím ale podobnost obou soupeřek končí. Ruska je o dvaadvacet centimetrů vyšší, jen z turnajových odměn je o 17 milionů dolarů bohatší, je celebritou a získala o 21 titulů více, včetně tří grandslamových v Austrálii, ve Wimbledonu a na US Open.

"Myslím, že je to předem úplně jasné. Pro Marii," myslela si světová čtyřka Kvitová po čtvrteční prohře s Ruskou, že o triumfu Šarapovové není pochyb. Rodačka ze sibiřského Njaganu byla v prognózách opatrnější. "Čeká mě další těžký zápas, musím jít na kurt a hrát co nejlépe. Jsem na French Open poprvé ve finále, to je v pětadvaceti skvělé a už to je obrovský úspěch," řekla Šarapovová.

"Tohle jsem před turnajem v žádném případě nečekala, ale moc si to užívám," řekla Erraniová. Na antuce má ale letos formu. Vyhrála po sobě 16 zápasů a turnaje v Acapulku, Barceloně a Budapešti. "Nejdůležitější je nemyslet na věci okolo, jen hrát svoji hru, což se mi daří a funguje to. Snad mi to vydrží," řekla Erraniová.

Erraniová cestou do finále ukázala, jak je nebezpečná. Vyřadila dvě bývalé vítězky French Open Anu Ivanovičovou ze Srbska a Rusku Světlanu Kuzněcovovou. A pak poprvé v kariéře porazila po 28 prohrách hráčku z Top 10 - nejdříve desítku Angelique Kerberovou z Německa a pak šestku Samanthu Stosurovou z Austrálie.

"Mým problémem bylo, že jsem si na ty nejlepší nevěřila, ale teď bych to asi měla přehodnotit," smála se Erraniová, která se v pondělí sama stane desátou hráčkou dvouhry. "Sama se tak ale necítím, bude to zvláštní," pronesla Italka.

Síla Erraniové je i v klidu a rozvaze, kterou na kurtu ukazuje. V semifinále proti Stosurové sice prohrála jasně druhý set, ale trpělivou hrou znovu soupeřku nahlodala a zničila. Na Šarapovovou by to ale nemuselo stačit, pro Rusku navíc hovoří zkušenosti. "Ty jsou k nezaplacení, naučí vás hodně věcí," řekla Šarapovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články