Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Šance obhájit Davis Cup nikdy nebyla větší, říká Kaderka před semifinále

Praha – Letošní tuzemský tenisový vrchol se blíží, již 13. září odstartuje v pražské O2 areně semifinále Davis Cupu proti Argentině a Češi věští velkou šanci na postup do finále. Zejména když budou soupeři hrát bez své jedničky Del Potra. Host Sportovních zpráv Ivo Kaderka navíc upozorňuje: "Lístky jsou, diváci si je stále mohou koupit."

Poháry pro vítěze Davis Cupu a Fed Cupu v ČT
zdroj: ČT autor: Hynek Roleček

Čeští tenisté mají letos výjimečnou šanci napodobit své ženské kolegyně, které dvakrát za sebou zvítězily ve Fed Cupu. Obhajoba není podle Kaderky vůbec nereálná, naopak. "Šance nikdy nebyla větší. V semifinále jsme velkými favority, ve finále pak bude Srbsko nebo Kanada – jak jeden, tak druhý je strašně těžký soupeř, ale je velká šance postoupit."

Pokud by Češi postoupli do finále, jak se Srbskem, tak s Kanadou by nehráli doma. Proto je semifinále velkou šancí, jak si na vlastní oči užít špičkový tenis. "Jsme připraveni stoprocentně jako vždy, když hrajeme doma, to můžeme garantovat. Je to vrchol tenisové sezony pro nás v Česku. Diváci mají možnost na vlastní oči vidět pátého hráče světa Tomáše Berdycha a další. Jsme na prahu velké sportovní události," upozorňuje Kaderka.

Sestava je věcí nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila, Kaderka se do spekulací ohledně sestavy moc pouštět nechce, i když kostra týmu je jasná. "Kapitán je naprosto autonomní, do sestavy mu nikdo nebude mluvit. Sestava nemůže být jiná, než že Berdych, Štěpánek a Rosol, ale to musí říct kapitán," říká a ujišťuje, že všichni čeští hráči jsou dobře připraveni.

Řeč přišla i na dominanci Prostějova v tenisové extralize. S tím, že je v Česku úzká hráčská základna, Kaderka nesouhlasí. "Rozhodují jen výsledky, všechno ostatní jsou řeči. Je vždycky nejlepší pracovat s těmi nejlepšími. Jsou to spojené nádoby, Český tenisový svaz a Prostějov jsou srostlí pupeční šňůrou. Koncentrace hráčů je tam taková díky tomu, že tam mají nejlepší podmínky. Základna je postavená jako pyramida, máme šestnáct tréninkových středisek mládeže, pět středisek vrcholového tenisu, tím je pokryta celá republika," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Ivem Kaderkou ve Sportovních zprávách


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články