Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šance na obhajobu žije. Krejčíková se Siniakovou postoupily do finále Turnaje mistryň

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková procházejí Turnajem mistryň dál bez ztráty jediného setu. V semifinálovém duelu si poradily s lotyšsko-ukrajinským párem Jelena Ostapenková a Ljudmila Kičenoková 7:6 a 6:2. České tenistky si o druhý titul v řadě na podniku pro nejlepší hráčky sezony zahrají proti páru Veronika Kuděrmetovová, Elise Mertensová.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou prošly do finále Turnaje mistryň

Šestadvacetileté Češky zvítězily nad nasazenými pětkami i ve třetím letošním utkání. Duel na turnaji v americkém Fort Worth ovládly za hodinu a šestatřicet minut. Olympijské vítězky z Tokia si při čtvrté účasti na Turnaji mistryň v deblu zahrají finále potřetí. Titul mohou obhájit jako sedmý pár v historii.

"Jsem hrdá, že jsme se znovu dostaly do finále," řekla po utkání na kurtu Siniaková. "Osobně jsem v každém zápase velmi emotivní, bez toho to už nedokážu. Nebyla jsem navíc úplně spokojená se svým výkonem, ale jsme tým. Bára hrála velmi dobře, snažila jsem se jí krýt záda a povedlo se to," doplnila Siniaková.

Vítězky tří letošních grandslamů vstoupily do utkání dobře a po dvou brejcích se ujaly vedení 5:2. Kičenoková si vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit prst levé ruky. Lotyšsko-ukrajinský pár po přestávce odvrátil dva setboly, vyhrál čtyři hry za sebou a set dospěl do zkrácené hry. V ní však Češky uspěly 7:5. Během první sady si pomohly pěti esy.

Krejčíková se Siniakovou využily psychické výhody i v úvodu druhého setu. Brzy získaly další brejk a Kičenoková se za stavu 1:4 nechala znovu ošetřit. Turnajové pětky ještě zabojovaly a snížily, Češkám se ale za stavu 2:4 podařilo odvrátit dva brejkboly a dotáhly duel k postupu.

"Těší mě, jak jsme zatím na turnaji zvládly všechny nepříjemné chvíle, a zítra nás čeká ještě jeden zápas," dodala Krejčíková s tím, že pokud Češky finále vyhrají, zatancují si pak i se všemi členy organizačního týmu.

Tenisový Turnaj mistryň ve Fort Worth (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):

Čtyřhra – semifinále: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - L. Kičenoková, Ostapenková (5-Ukr./Lot.) 7:6 (7:5), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články