Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sakkariová začala Turnaj mistryň proti Šwiatekové zhurta, Sabalenková jasnou porážkou

Obě hrají Turnaj mistryň poprvé, ale v Mexiku lépe začala Maria Sakkariová, která porazila Polku Igu Šwiatekovou hladce 6:2 a 6:4. Má proto první výhru ve skupině Chichén Itzá. Nedařilo se naopak nasazené jedničce Aryně Sabalenkové z Běloruska, jež na úvod elitního podniku podlehla Paule Badosaové. Španělská vítězka říjnového "pátého grandslamu" v Indian Wells vyhrála 6:4 a 6:0.

Maria Sakkariová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange

Dvacetiletá polská tenistka v prvním setu ve vysoké nadmořské výšce v Guadalajaře marně hledala stabilitu úderů a prohrála ho za půlhodinu. Ve druhé sadě se o něco zlepšila, ale v sedmé hře nevynucenou chybou z nahraného míče darovala Sakkariové brejk.

Šestadvacetiletá aténská rodačka neměla při svém podání problémy, po prvním servisu vyhrála 26 z 27 výměn a odvrátila oba brejkboly. Dominanci potvrdila i v koncovce duelu. Když si v desáté hře vypracovala stavem 40:0 tři mečboly, Šwiateková se usedavě rozplakala. Měla dlouhou pauzu před returnem, který pak poslala do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sakkariová a Badosaová zapsaly na Turnaji mistryň první výhru

Sakkariová se tak mohla před zraky své matky radovat z premiérové výhry na Turnaji mistryň. "Je to velké pro mou zemi, pro mě, pro mou rodinu. Je fajn, že tady mám maminku. Myslím, že vidět své dítě tady hrát a vyhrát zápas, je pro ni něco výjimečného," řekla v rozhovoru na kurtu.

Badosaová zaskočila Sabalenkovou

Večerní singl patřil v Guadalajaře třiadvacetileté Paule Badosaové. Rozhodujícím faktorem byla efektivita při využívání brejkbolů. Zatímco Sabalenková proměnila jen jeden ze sedmi, Badosaová byla úspěšná při všech pěti příležitostech. Výše postavená Běloruska vedla 4:2, ale od té doby už neuhrála ani hru. Třiadvacetiletá Badosaová si po deseti gamech za sebou připsala první výhru do tabulky skupiny Chichén Itzá.

Španělská tenistka proti Sabalenkové navázala na výhru z prvního vzájemného duelu v Cincinnati, kde to ale byla třísetová bitva s tie-breakem na závěr. V dalším zápase Turnaje mistryň se Badosaová utká s Řekyní Marií Sakkariovou, která do něj vstoupila výhrou nad Polkou Igou Šwiatekovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):

Dvouhra:
Skupina Chichén Itzá:
Badosaová (7-Šp.) - Sabalenková (1-Běl.) 6:4, 6:0.
Sakkariová (4-Řec.) - Šwiateková (5-Pol.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články