Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sakkariová vyřadila v Miami přemožitelku Plíškové, v osmifinále je i Korda

Řecká tenistka Maria Sakkariová pokračuje na turnaji v Miami dál, v osmifinále prošla přes přemožitelku Karolíny Plíškové. Řekyně v zápase odvrátila šest mečbolů v duelu s Jessicou Pegulaovou a po vítězství 6:4, 2:6, 7:6 bude hrát čtvrtfinále. V osmifinále mužského pavouka je Sebastian Korda.

Sebastian Korda
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Sakkariová odvrátila pět mečbolů za stavu 4:5 v rozhodující třetí sadě a další v tie-breaku, který nakonec získala poměrem 8:6. Osmifinálový zápas vyhrála za dvě hodiny a 38 minut. "Když jste ponořená do zápasu, tak si ani neuvědomíte, že už odvracíte šestý mečbol. Příště to může být obráceně. To je prostě tenis," řekla.

Příští soupeřkou třiadvacáté nasazené Sakkariové bude turnajová dvojka Naomi Ósakaová, která už vyhrála třiadvacet zápasů v řadě a může se po Miami stát světovou jedničkou. Tou byla už 25 týdnů v roce 2019.

K tomu potřebuje Ósakaová postoupit do finále, nebo v případě účasti současné první hráčky Ashleigh Bartyové v semifinále turnaj vyhrát. Pokud se Australanka dostane do finále, v čele pořadí dvouhry WTA se udrží.

Ve dvouhře mužů porazil dvacetiletý Korda, syn bývalého českého reprezentanta Petra Kordy, Aslana Karaceva z Ruska 6:3 a 6:0.

"Je to skvělá výhra, zvláště proti hráči, který je rozjetý," připomněl Korda, že Karacev vyhrál turnaj v Dubaji a letos ho porazili jen Srb Novak Djokovič a Rakušan Dominic Thiem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články