Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Safinová vyřadila Cibulkovou a znovu si v Paříži zahraje o titul

Paříž - Tenistka Dominika Cibulková nepostoupila do finále grandslamového French Open. Slovenská hráčka dnes nestačila v pařížském semifinále plném nepřesností na světovou jedničku Dinaru Safinovou, s kterou prohrála dvakrát 3:6 za hodinu a 41 minut. Safinová si v sobotu zahraje o titul proti krajance Světlaně Kuzněcovové. Dvacetiletá Cibulková vstoupila do utkání výborně, odskočila do vedení 2:0, ale pak ztratila pět her v řadě. Slovenka měla stejně jako její ruská soupeřka v utkání k dispozici osm brejkbolů, jenže uspěla jen jednou. Safinová vzala Cibulkové podání hned čtyřikrát.

Ruska udělala sedm dvojchyb a 24 nevynucených chyb, o tři více než Cibulková, ale měla také 24 vítězných úderů. Jako světová jednička (od 20. dubna) má bilanci 20 výher a jedné prohry.


Tu jí uštědřila právě její následující soupeřka Kuzněcovová ve finále turnaje ve Stuttgartu. Sestra Marata Safina si v Paříži zopakuje boj o titul po roce, Kuzněcovová po třech letech. Dnes se s překvapivou semifinalistkou Samanthou Stosurovou z Austrálie trápila tři sety, když obě především v úvodu kazily hodně výměn. 

Stosurová se po prohraném prvním setu dokázala vyrovnat i se stavem 2:4 v druhém dějství. Také v tie-breaku čelila nepříznivému stavu 1:4, ale sérií tvrdých úderů Rusku donutila bojovat ještě téměř další hodinu. Kuzněcovová si však v důležitých momentech rozhodujícího setu servis podržela, naopak Stosurová v šesté hře kapitulovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články