Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Safin bude za dvacet let ruským prezidentem, myslí si Sampras

Moskva – Dvojnásobný grandslamový vítěz Marat Safin má šance stát se do dvaceti let ruským prezidentem, tvrdí bývalá tenisová světová jednička Pete Sampras. Ruský tenista se chystá kandidovat do Státní dumy jako člen vládnoucí strany Jednotné Rusko v regionu Nižnij Novgorod. V dolní komoře však jeho politická kariéra skončit nemusí.

Marat Safin
zdroj: AP

"Marat je velmi inteligentní a umí dobře mluvit. Je skvělé, že se zapojí do politiky ve své zemi," uvedl Sampras na webových stránkách Tennis.com. Safin ukončil hráčskou kariéru v listopadu 2009. Politiku si zkusil už na regionální úrovni v Nižním Novgorodě, pracoval pro Ruskou tenisovou federaci a je členem Ruského olympijského výboru. A v prosinci chce kandidovat do Státní dumy.

"Za dvacet let bude Marat prezidentem Ruska! Věřte mi, že tenhle chlap ujde ještě dlouhou cestu," prohlásil Sampras. "Myslím, že udělá skvělou práci. Umí to s lidmi a lidé ho mají rádi – to je půl cesty k tomu, stát se dobrým politikem. Je velmi mladý a je dobré, že se v něm skrývá tato vášeň," řekla americká tenisová legenda.

Marat Safin není jediným špičkovým sportovcem, který se stal členem ruské vládní strany. V Jednotném rusku Vladimira Putina jsou mimo jiné i krasobruslař Anton Sicharulidze, gymnastka Alina Kabajevová, rychlobruslařka Světlana Žurovová nebo boxer Nikolaj Valujev.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články