Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářovou trápí před Fed Cupem horečka

Brno - Horečka zatím vyřadila z přípravy na víkendové utkání prvního kola Fed Cupu s Německem v Brně jedničku českého týmu Lucii Šafářovou. Dvaadvacetiletá tenistka se sice dnes s denním zpožděním připojila k družstvu, ale je v péči lékařů a odpočívá v hotelu. Tenistky už se těší, až se Šafářová uzdraví, aby mohly ve čtvrtek na společné večeři oslavit její 23. narozeniny. Německé tenistky absolvují první trénink ve středu dopoledne.

Kapitán Petr Pála se neobává, že by Šafářovou při pátečním losu postrádal. "Po návratu z Austrálie se podobné potíže někdy stávají. Zatím se nestrachuji, záleží na lékařích. Uvidíme, jaká bude situace, až se vypotí. Věřím, že bude brzy v pořádku a horečka neznamená nic vážného," řekl Pála novinářům během dnešního tréninku, který absolvovaly Lucie Hradecká, Petra Kvitová a Květa Peschkeová.

"Máme z tréninků dobrý pocit. Nový povrch je docela rychlý, měl by nám vyhovovat. Do soboty máme po návratu z Austrálie dostatek času, abychom se na zápas připravily," uvedla Peschkeová, která bude připravena tradičně na čtyřhru. K tenisu se vrátila v lednu po půlroční přestávce a v australském Hobartu vyhrála společně s Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu turnaj ve čtyřhře. "Vítězný návrat mi psychicky pomohl," řekla tenistka, která žije v Německu a má dobrý přehled o nadcházejících soupeřkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Lucie Hradecká poprvé trénovala s fedcupovým týmem

Zkušenou deblistku potěšil návrat Fed Cupu do osvědčených prostor brněnského výstaviště, kde české tenistky neokusily porážku. Před dvěma lety zdolaly v pavilonu B Slovensko 3:2 a loni Španělsko 4:1. Semifinálovou prohru s USA 2:3 utrpěly loni v dubnu v hale Rondo.

Místo tenisové jedničky posledních dvou let Ivety Benešové, kterou kapitán Pála na utkání s Německem nenominoval, je členkou týmu čtyřiadvacetiletá Lucie Hradecká. Momentálně 64. hráčka světa doposud Českou republiku ve Fed Cupu nereprezentovala. "Přemýšleli jsme s trenérem, kdo by mohl být v nominaci. Věděla jsem o tom, že by mohla být šance, ale když mi to Petr (Pála) řekl, tak jsem byla šťastná," prozradila Hradecká.

Lucie Hradecká
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články