Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Šafářovou čeká bitva o titul. Doufá, že ji v Praze za vítězstvím poženou diváci

Praha – Jediná výhra dělí Lucii Šafářovou od vítězství na turnaji WTA v Praze a fedcupová reprezentantka doufá, že ji v boji o titul podpoří domácí publikum.Loňská finalistka Roland Garros se na antuce pražské Sparty ve Stromovce dočkala prvních výher ve dvouhře v letošní sezoně a po semifinálovém vítězství nad Karolínou Plíškovou se dostala do finále. Přímý přenos finálového duelu mezi Lucií Šafářovou a Samanthou Stosurovou sledujte dnes od 11:30 na ČT sport a našem webu.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Šafářová zdolala obhájkyni titulu Plíškovou před zaplněnými ochozy 6:4, 7:6 a připsala si čtvrtou výhru za sebou. "Je to velmi sladké, jsem strašně šťastná a zvlášť, že to je před domácím publikem," radovala se Šafářová. "Cítila jsem se dobře, taková moje stará já - dobře jsem se hýbala, servírovala, returnovala a vydržela výměny. Vyhrála jsem už čtvrtý zápas v řadě a jsem ráda, že mi zdraví drží, a snad vydrží i dál."

Šafářová měla různé zdravotní potíže od zářijového US Open a letošní sezonu začala až v únoru kvůli neinfekčnímu zánětu kloubů. "Bylo to velmi těžké období. A vracet se po tak dlouhé době a budovat si kondici znovu nebylo jednoduché," líčila Šafářová. Po návratu prohrála v singlu pětkrát za sebou a až v tomto týdnu v Praze znovu zažila pocit z výhry. "A proto si toho víc vážím," řekla.

S každým vyhraným zápasem roste Šafářové sebevědomí. Sebedůvěru prokázala i v utkání s Plíškovou, v němž druhý set otočila ze stavu 2:4. "Klíčové momenty jsem tady zvládala výborně a jsem za to ráda," řekla brněnská rodačka. Svými výkony v Praze dala jasný vzkaz soupeřkám, že je zpět. "To doufám," řekla rázně.

Varuje, že jeden turnaj ještě nic neznamená. Výkonnost musí potvrdit na dalších akcích. "Snažím se koukat dopředu, zlepšovat se fyzicky a tenisově na kurtu, což se daří, a uvidím, jak to půjde dál," řekla čtyřnásobná fedcupová šampionka.

K vítězství Šafářové ve Stromovce pomáhá i domácí publikum. "Atmosféra je celý týden úžasná. Opět bylo plno, takže to bylo krásné," řekla Šafářová, která měla v hledišti členy rodiny, ale i další příznivce. Diváci měli připravené i transparenty a na nich hesla jako "Šafi, jeď!" a "Lucko, do tohó!". "Je to příjemné," poznamenala Šafářová.

Nápisů v hledišti si všimne, když přichází na kurt, a více vnímá pokřiky o pauzách mezi gamy. "Ale většinou jsem hodně koncentrovaná na kurtu. Nedívám se okolo, že bych přemýšlela, jestli on má jinou čepici než tamten," řekla.

V duelu s Plíškovou bylo publikum malinko rozpolcené. Chvilku tleskalo jedné Češce, posléze druhé. "Fandili stejně na obě strany," ocenila Šafářová. Ve finále se utká s Australankou Samanthou Stosurovou a má jistotu, že diváci budou na její straně. "Strašně se těším a doufám, že mě poženou a získám titul." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články