Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářové návrat na kurty nevyšel, v Linci skončila hned po prvním kole

Linec (Rakousko) – Po zdravotní pauze se vrátila na tenisové kurty, ale comeback Lucii Šafářové vůbec nevyšel. Nejvýše nasazená hráčka, jež od pořadatelů dostala divokou kartu, prohrála na turnaji v Linci hned v 1. kole s Rumunkou Andreeou Mituovou 3:6, 4:6. Hned na úvod dohrály i Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková

Ilustrační foto

Uspěly naopak Barbora Strýcová a Denisa Allertová, které se utkají ve druhém kole, a už nyní je tak jisté, že český tenis bude mít v Rakousku čtvrtfinálové zastoupení. Devětadvacetiletá osmá nasazená Strýcová zdolala ve třech setech o deset let mladší domácí naději Barbaru Haasovou 6:0, 6:7, 6:4. Allertová v 1. kole vyřadila další krajanku Kláru Koukalovou, úspěšnou kvalifikantku porazila 6:2, 4:6, 6:1.

Šafářová, kterou po US Open postihla bakteriální infekce a připravila ji o celou asijskou část podzimní sezony, chtěla v Linci zabojovat o body do žebříku pro postup na Turnaj mistryň. Na agresivně hrající Rumunku, hráčku z konce první stovky pořadí WTA, ale světová sedmička od počátku nestačila.

"Nemyslím si, že to byl z mé strany špatný zápas, ale projevila se pauza a nerozehranost," řekla Šafářová. "Šestitýdenní herní pauza je šestitýdenní pauza. I když jsem poslední týden měla výborné tréninky, tak jsem se necítila na sto procent, čehož dokážou soupeřky na této úrovni využít."

V úvodní sadě pustila Šafářová soupeřku rychle do vedení 3:0, a přestože jí také jednou vzala podání, vyrovnat už nedokázala. Vyrovnanější druhou sadu rozhodl jediný úspěšný brejk Mituové, která pak v prvním vzájemném zápase proměnila třetí mečbol.

Šafářová je v pořadí pro Turnaj mistryň, kam se kvalifikuje osmička nejlepších hráček sezony, aktuálně sedmá a v tomto týdnu si pohorší o místo jen v případě, že Američanka Venus Williamsová vyhraje turnaj v Hongkongu. "Teď se soustředím na své výkony, na svoji hru a nedívám se, jak to vychází. Ať počítají jiní," řekla Šafářová.

Siniaková svedla se sedmou nasazenou Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou vyrovnaný souboj jen v prvním setu, který ale nakonec ztratila v tie-breaku. Ve druhé sadě už se k ničemu nedostala a rozloučila se s kanárem.

Třicetiletá Hradecká, která větších úspěchů dosáhla ve čtyřhře a má v ní i tři grandslamové tituly a olympijskou medaili, podlehla Belgičance Alison van Uytvanckové 2:6 a 5:7.

Výsledky tenisového turnaje žen v Linci

Dvouhra - 1. kolo: Mituová (Rum.) - Šafářová (1-ČR) 6:3, 6:4, Pavljučenkovová (7-Rus.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:4), 6:0, Giorgiová (6-It.) - Görgesová (Něm.) 6:3, 6:4, Brengleová (USA) - Doiová (Jap.) 6:0, 6:3, Kontaová (Brit.) - Becková (Něm.) 6:1, 6:3, Vögeleová (Švýc.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 7:5, Strýcová (8-ČR) - Haasová (Rak.) 6:0, 6:7 (5:7), 6:4, Barthelová (Něm.) - Bertensová (Niz.) 7:5, 3:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články