Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářové Masters unikají. Karolína Plíšková je už ze hry venku

Moskva - Lucie Šafářová vypadla ve druhém kole turnaje v Moskvě a účast na turnaji Masters nemá ve vlastních rukou. Světová devítka vypadla po velké bitvě s domácí Anastasií Pavljučenkovou 1:6, 7:6 a 3:6. O osudu Šafářové rozhodne Španělka Carla Suárezová. V případě jejího postupu do finále, k čemuž potřebuje dvě výhry, si česká dvojka v Singapuru nezahraje. Definitivně si na Turnaji mistryň nezahraje Karolína Plíšková, která prohrála s Lotyškou Sevastovovou.

Na Turnaji mistryň už si určitě nezahraje Karolína Plíšková. Ta potřebovala v Moskvě vyhrát, ale dnes prohrála ve 2. kole s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou 3:6, 6:7 a nebude ani náhradnicí. Nejspíš se tak v týdnu před finále Fed Cupu představí v Ču-chaj na turnaji Elite Trophy pro hráčky z 9. až 20. místa žebříčku.

Do Singapuru se probojovala jako šestá v pořadí Němka Angelique Kerberová, byť v Moskvě nehraje. Právě porážka Šafářové jí dala jistotu. A jako sedmá se díky postupu do čtvrtfinále v Moskvě kvalifikovala vítězka US Open Italka Flavia Pennettaová. Ta okamžitě po potvrzení své účasti v Singapuru z Kremlin Cupu odstoupila kvůli zranění nohy.

Na turnaji dohrála také Klára Koukalová. Třiatřicetiletá tenistka se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a byla nasazena přímo do druhého kola, protože v pavouku převzala místo původně čtvrté nasazené Kerberové, jež se odhlásila. Koukalová podlehla 4:6, 2:6 domácí Světlaně Kuzněcovové, které ani ve čtvrtém utkání v kariéře nedokázala vzít alespoň set.

Letošní finalistka Roland Garros Šafářová si na Turnaji mistryň zahraje minimálně čtyřhru s americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. V deblu si v Singapuru zahrají i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Ve dvouhře má jistotu účasti dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová. Masters začne v neděli.

Šafářová se proti kamarádce a obhájkyni titulu Pavljučenkovové pomalu rozjížděla, po nedávné zdravotní pauze a boji s bakteriální infekcí uhrála v prvním setu jediný game. Ve druhém setu za stavu 2:5 ale zabojovala, po odvráceném mečbolu vyhrála tie-break a zápas protáhla až do dvouapůlhodinové bitvy.

Muži (dotace 771.525 dolarů)

Dvouhra - 1. kolo: Karacev (Rus.) - Južnyj (Rus.) 6:4, 6:4. 2. kolo: Haase (Niz.) - Cuevas (5-Urug.) 6:2, 5:7, 6:1, Dvouhra - 1. kolo: Pouille (Fr.) - Bolelli (It.) 7:5, 4:1 skreč, Istomin (Uzb.) - Bedene (Brit.) 6:3, 6:3, Berankis (Lit.) - Džazírí (Tun.) 6:4, 6:4.

Ženy (768.000 dolarů)

Dvouhra - 2. kolo: Pavljučenkovová (Rus.) - Šafářová (2-ČR) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3, Pennettaová (3-It.) - Gavrilovová (Rus.) 6:2, 6:4, Curenková (Ukr.) - Schmiedlová (8-SR) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, Gasparjanová (Rus.) - Mladenovicová (9-Fr.) 6:2, 6:3, Sevastovová (Lot.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:3, 7:6 (12:10), Kasatkinová (Rus.) - Beguová (7-Rum.) 6:3, 3:6, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Klepačová, Siniaková (3-Slovin./ČR) - Kruničová, Martičová (Srb./Chorv.) 7:5, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články