Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová vypadla v Indian Wells, dále naopak postupují Kvitová a Strýcová

Indian Wells - Lucie Šafářová prohrála i druhý zápas po návratu k tenisu po nemoci. V Indian Wells jedenáctá nasazená hráčka nestačila na Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a vypadla po porážce 3:6, 4:6. Naopak Barbora Strýcová postoupila přes Andreu Petkovicovou už do třetího kola, proti turnajové dvaadvacítce otočila zápas plný ztracených podání a zvítězila 5:7, 6:4 a 7:5. Ve 3. kole je i Petra Kvitová poté, co zdolala ve 2. kole Danku Koviničovou z Černé Hory 6:3, 4:6, 7:6 a připsala si třetí výhru v sezoně.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/ABACA/AA

"Bylo to velmi náročné. První set jsem hrála velmi dobře, ale pak jsem ve druhém setu neudržela brejk a dostala se psychicky dolů. Naštěstí jsem to nakonec zvládla a děkuji všem za podporu," řekla Kvitová, která porazila 51. hráčku světa Koviničovou za dvě hodiny a 26 minut.

V rozhodujícím třetím setu nejdříve nedokázala za stavu 5:4 udržet podání a pak se o zápas bála. Za stavu 5:6 Kvitová při svém podání prohrávala 0:30 a soupeřka hrála do odkrytého dvorce, ale trefila síť. Kvitová si podání udržela a v tie-breaku byla o krok napřed. Za stavu 5:4 sice udělala dvojchybu, ale další dva míče získala.

Kvitová, která se na konci ledna po nepovedeném Australian Open rozešla s trenérem Davidem Kotyzou a od té doby je bez kouče, se v příštím utkání střetne s Němkou Sabinou Lisickou nebo se Švédkou Johannou Larssonovou. S turnajem se rozloučila Lucie Hradecká, která prohrála s Jekatěrinou Makarovovou z Ruska dvakrát 4:6.

V úvodu turnaje skončili Veselý a Rosol

Z mužské dvouhry vypadli hned v prvním kole po třísetových porážkách daviscupoví reprezentanti Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Rosol vyhrál nad Adrianem Mannarinem z Francie první set 6:4, další dva ale ztratil v poměru 3:6 a 4:6, Veselý podlehl Nizozemci Thiemu de Bakkerovi 4:6, 6:4, 6:2.
 
Šafářová se teprve v únoru vrátila na turnaje po vleklých zdravotních problémech, ale při obhajobě titulu v Dauhá vypadla hned po prvním utkání bez zisku setu s Turkyní Cagle Büyükakcayovou. V Indian Wells měla stejně jako v Kataru díky nasazení na úvod volný los, ale proti přemožitelce Kristýny Plíškové z prvního kola Švedovové také nezískala ani jednu sadu. Světová třináctka s kazašskou soupeřkou a 72. hráčkou žebříčku prohrála i třetí vzájemný zápas.
 
To Strýcová na takzvaném pátém grandslamu bude hrát třetí kolo. Ve dvě hodiny a 40 minut trvající bitvě s Petkovicovou se po šesti letech a třech porážkách dočkala nad německou soupeřkou vítězství a snížila stav ve vzájemné bilanci na 2:3. Naposledy Petkovicovou porazila právě v Indian Wells v roce 2010. V pátečním zápase přitom hned desetkrát ztratila podání, Petkovicové ale sebrala ještě o jedno víc.
 
Příští soupeřkou Strýcové bude Kurumi Naraová. Japonská hráčka z kvalifikace ve druhém kole vyřadila ve dvou setech nasazenou desítku Venus Williamsovou z USA, jež se na turnaji představila poprvé po 15 let trvajícím bojkotu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,037.595 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:  Mannarino (Fr.) - Rosol (ČR) 4:6, 6:3, 6:4, De Bakker (Niz.) - Veselý (ČR) 6:4, 4:6, 6:2.
   
Ženy (dotace 6,844.139 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Strýcová (ČR) - Petkovicová (22-Něm.) 5:7, 6:4, 7:5, Švedovová (Kaz.) - Šafářová (11-ČR) 6:3, 6:4, Kvitová (8-ČR) - Koviničová (Č. Hora) 6:3, 4:6, 7:6 (7:5), Makarovová (30-Rus.) - Hradecká (ČR) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články