Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šafářová vypadla v Charlestonu s Petkovicovou

Charleston (USA) - Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Charlestonu stejně jako loni ve čtvrtfinále. V duelu o postup do semifinále podlehla devátá nasazená Češka na zelené antuce 3:6, 6:1 a 1:6 Němce Andree Petkovicové.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Alan Diaz

Šafářové se tak nepovedlo dosáhnout na první letošní postup mezi nejlepší čtyři. Poté co v předchozích dvou letech v Charlestonu ve finále a čtvrtfinále vypadla pokaždé s americkou hvězdou Serenou Williamsovou, nestačila letos na neoblíbenou Petkovicovou. S ní má po dnešku negativní zápasovou bilanci 2:4. Němku nyní čeká semifinalistka Australian Open Eugenie Bouchardová z Kanady.

Ve hře o titul zůstala nečekaná čtveřice tenistek. Po brzkém konci světové jedničky Sereny Williamsové z USA i dalších favoritek jsou v semifinále teprve sedmnáctiletá Švýcarka Belinda Bencicová, až 140. hráčka žebříčku, nebo nenasazená Slovenka Jana Čepelová.

Bencicovou, jež včetně kvalifikace vyhrála už šestý zápas, čeká premiérové semifinále. Po vyřazení třetí nasazené Italky Sary Erraniové může v Charlestonu navázat na dřívější úspěchy krajanek Martiny Hingisové, Patty Schnyderové či Stefanie Vögeleové.

"Sledovala jsem je i tenhle turnaj a vím, že tady dosáhly velkých věcí. Jsem moc ráda, že se to teď povedlo i mně," řekla Švýcarka se slovenskými kořeny. Čepelová zase ovládla nečekaně a suverénně slovenský souboj se zkušenější Danielou Hantuchovou 6:2 a 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články