Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šafářová ve čtyřhře prohrála, Šarapovová kráčí vstříc semifinále

Singapur – Lucie Šafářová si spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na Turnaji mistryň druhé vítězství v deblu nepřipsala. Česko-americká dvojice nestačila na třetí nasazený pár - sestry Chanovy - jemuž podlehla ve dvou setech jednoznačně 2:6 a 2:6, zejména kvůli mizernému výkonu Mattekové-Sandsové na podání. Sestry Chanovy si tak připsaly druhé vítězství v Bílé skupině a míří za postupem, Šafářová se svou partnerkou bude bojovat o semifinále v závěrečném duelu skupiny.

Šafářová a Matteková-Sandsová nedokázaly vzít Tchajwankám ani jednou servis, v prvním setu dokonce neměly ani jeden brejkbol, ve druhém nevyužily tři. V každé sadě přišly dvakrát o podání a po dvou zápasech mají bilanci jedné výhry a jedné porážky.

"Nedaly nám moc šanci. Musím říct, že od prvního do posledního míče byly jak čínská zeď," řekla Šafářová. "Zkoušely jsme hru víc variovat, zapojit loby, hrát rychleji, víc po lajnách, ale hrály výborně," doplnila.

Program středečního programu Turnaje mistryň v Singapuru:

06:00 Kopsová-Jonesová, Spearsová (6-USA) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.),

08:00 Kvitová (4-ČR) - Šafářová (8-ČR),

12:30 Muguruzaová (2-Šp.) - Kerberová (6-Něm.),

poté Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie).

Ve večerním zápase prohrály Caroline Garciaová s Katarinou Srebotnikovou se Španělkami Garbiňe Muguruzaovou a Carlou Suárezovou 5:7 a 2:6 a před závěrečným zápasem s Šafářovou a Mattekovou-Sandsovou je francouzsko-slovinský pár bez vítězství. "Naším cílem je postoupit ze skupiny a určitě musíme vyhrát další zápas," řekla Šafářová.

Šarapovová je blízko postupu, Radwaňská podruhé prohrála

V Červené skupině dvouhry má k postupu do semifinále nejblíže Maria Šarapovová. Ruská vítězka Turnaje mistryň z roku 2004 porazila nejvýše nasazenou Rumunku Simonu Halepovou dvakrát 6:4. Ve druhém setu si sice Šarapovová značně zkomplikovala situaci, když od stavu 5:1 dvakrát ztratila podání, ale nakonec zápas proti loňské finalistce rozhodla dalším brejkem.

"Něčím takovým si asi člověk musí projít, když dlouho nehrál. A proti druhé hráčce světa to není nikdy snadné," prohlásila Šarapovová po jubilejním 20. vítězství na Turnaji mistryň. "Nemyslím si, že bych hrála úžasný tenis. Pořád dělám chyby, ale oproti prvnímu zápasu jich bylo méně," zhodnotila pokrok proti úvodnímu třísetovému duelu s Agnieszkou Radwaňskou.

Naopak Polka Agnieszka Radwaňská prohrála i druhý zápas. Po nadějném začátku podlehla italské vítězce US Open Flavii Pennettaové 6:7, 4:6 a ve skupině zůstala jako jediná bez výhry. Přesto ještě není bez šance na postup, ve čtvrtek ale musí zdolat Halepovou.

Výsledky Turnaje mistryň v Singapuru

DVOUHRA:

Červená skupina:

Pennettaová (7-It.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 7:6 (7:5), 6:4, Šarapovová (3-Rus.) - Halepová (1-Rum.) 6:4, 6:4.

ČTYŘHRA:

Bílá skupina:

Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) - Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) 6:2, 6:2. Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) - Garciaová, Srebotniková (5-Fr./Slovin.) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články