Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Šafářová v Paříži postoupila, Benešová po debaklu vypadla

Paříž/Rotterdam - Česká tenistka Lucie Šafářová přerušila na turnaji v Paříži letošní sérii porážek a po vítězství 6:0, 6:3 nad Rakušankou Tamirou Paszekovou postoupila do druhého kola. Po debaklu 1:6, 0:6 s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou naopak vypadla Iveta Benešová. Třiadvacetiletá Šafářová se dočkala vítězného zápasu po více než měsíci, kdy postoupila do čtvrtfinále na turnaji v Brisbane. V něm vypadla s Kim Clijstersovou, následně prohrála v prvním kole v Hobartu i na Australian Open a po nemoci se jí nevedlo lépe ani při jejím sobotním startu ve Fed Cupu proti Německu.

V dnešním utkání s devatenáctiletou Rakušankou si Šafářová po jasně vyhraném setu zkomplikovala situaci v druhé sadě. V ní prohrávala 1:3, pěti získanými gamy však dokráčela k postupu.

K němu měla daleko třiačtyřicátá hráčka světa Benešová, jež má po porážce s Pavljučenkovovou v této sezoně na kontě stále pouze jedno vyhrané utkání. Osmnáctileté Rusce dnes podlehla za 55 minut. Sedmadvacetiletá Benešová prohrála v prvním kole v Brisbane a Hobartu, alespoň dva zápasy si zahrála na Australian Open. V Melbourne podlehla ruské favoritce Věře Zvonarevové 0:6, 3:6, dnes tedy dostala "kanára" v druhém utkání po sobě.

Hájek v Rotterdamu prohrál v 1. kole

Český tenista Jan Hájek dohrál na turnaji v Rotterdamu hned v 1. kole. Nizozemci Tiemu de Bakkerovi podlehl 6:7 a 3:6, přestože v první sadě vedl už 5:3. Letošní bilanci si tak zhoršil na dvě výhry a čtyři porážky.

Šestadvacetiletý Hájek se na turnaj dostal až po odhlášení Kazacha Jevgenije Koroljova a proti domácímu De Bakkerovi, který startuje na divokou kartu, začal dobře a brzy se ujal vedení. Za stavu 5:3 pro Hájka však převzal otěže hry 82. hráč světa a svého souseda v žebříčku ATP porazil v tie-breaku. Druhou sadu pak především zásluhou výrazně lepšího podání vyhrál domácí hráč za půl hodiny 6:3.

Jan Hájek
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články