Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šafářová v Cincinnati postoupila přes krajanku Zakopalovou

Cincinnati (USA) – Z ryze českého souboje na turnaji v Cincinnati mezi Klárou Zakopalovou a Lucií Šafářovou postoupila do dalšího kola druhá jmenovaná. Šafářovou čeká vítězka letošního Roland Garros a pátá hráčka žebříčku Li Na z Číny. Na další zápas se může těšit i Petra Cetkovská, jež po úspěšné kvalifikaci vyřadila Španělku Anabel Medinaovou Garriguesovou.

Šafářová narazila na Zakopalovou už počtvrté v této sezoně a po dvou předchozích prohrách si s ní vyrovnala letošní bilanci na 2:2. V obou setech jí dnes dvakrát sebrala podání a za hodinu duel ukončila výsledkem 6:2, 6:2. Celkově však má stále navrch Zakopalová se zápasovým skóre 4:2. S Li Na se brněnská rodačka utká poprvé po dvou letech, po výhře v roce 2005 další dvě utkání prohrála. V minulém týdnu v Torontu se však představila ve výborné formě a její pouť zastavila až ve čtvrtfinále pozdější šampionka Serena Williamsová.

Cetkovská porazila Medinaovou poprvé v kariéře a na třetí pokus, i když proti 34. hráčce žebříčku prohrála první set 2:6. Pak se ale česká tenistka (45. v pořadí WTA) rozjela a dvakrát 6:2 vyhrála. Na jméno své další soupeřky si ještě počká.

V Cincinnati se v rámci přípravy na grandslamové US Open představí i wimbledonská vítězka Petra Kvitová, Iveta Benešová a Lucie Hradecká. Na společném turnaji startují i bývalý přítel Šafářové Tomáš Berdych a také Radek Štěpánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články