Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šafářová svedla se Šarapovovou třetí nejdelší duel roku

Stuttgart – Tři tie-breaky a smolný konec. Lucie Šafářová nedokázala dotáhnout urputný souboj s Marií Šarapovovou do vítězného konce, přestože k triumfu neměla vůbec daleko. Ruská tenistka jako by byla specialistkou na maratonské zápasy. Drží prim nejdelšího utkání sezony (3 hodiny a 28 minut) a po úterním večerním souboji se Šafářovou má na kontě i letošní třetí nejdelší duel, který trval jen o čtyři minuty méně.

Maria Šarapovová a Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/imagosportfotodienst

"Lucie je výjimečná hráčka. I v minulých zápasech mi dělala hodně problémů a taky ve Stuttgartu mi bylo jasné, že to nebude snadné," přiznala bývalá světová jednička, která na antukovém podniku Porsche Grand Prix usiluje o třetí titul v řadě.

Šafářová ji málem vyřadila už v prvním kole. Když ve třetí sadě česká dvojka otočila z 1:5 na 6:5 a vedla 30:0, scházel jí kousíček. "Nejlíp servírovala, co jsme spolu kdy hrály. Trefovala lajny, bylo těžké ji zlomit. Byla jsem dva míčky od vyřazení," uvedla Šarapovová.

Duely Šafářová vs. Šarapovová slibují velká dramata

Tři a půl hodiny bojovala už v lednu na Australian Open, kde jí statečně čelila Italka Karin Knappová. Se Šafářovou předvedla podobnou bitvu loni rovněž ve Stuttgartu v osmifinále, poslední tři vzájemné zápasy sehrály vždy na tři sety s minimálně jedním tie-breakem.

Třikrát do zkrácené hry dospěl zápas na okruhu WTA poprvé po čtyřech letech. Naposledy v roce 2010 v Madridu se takhle přetahovaly Američanka Serena Williamsová s Ruskou Věrou Duševinovou.

Šarapovová měla proti Šafářové ještě jednu motivaci. Pokud ve Stuttgartu nedojde alespoň do semifinále, vypadne z elitní desítky žebříčku, kam patří bez přestávky od dubna 2011. Ve druhém kole Rusku čeká krajanka Anastasia Pavljučenkovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články