Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová si v Praze zahraje jen čtyřhru

Loučící se Lucie Šafářová si příští týden na turnaji v Praze zahraje jen čtyřhru. Ze singlu se odhlásila, protože se necítí být v dost dobré formě na to, aby si rozlučku před domácím publikem užila. Místo ní dostala divokou kartu do hlavní soutěže Karolína Muchová, která minulý týden vítězně debutovala ve Fed Cupu. Pavouk hlavní soutěže Prague Open bude rozlosován v sobotu. Zápasy hlavní soutěže začnou ve Stromovce v pondělí. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

S týmovou soutěží se dvaatřicetiletá Šafářová v neděli rozloučila, ve čtyřhře za rozhodnutého stavu volejem proměnila mečbol. Příprava na barážový duel s Kanadou v Prostějově jí ale ukázala, že po osmiměsíční pauze má stále rezervy.

"Během fedcupového týdne při hraní s holkami jsem zjistila, že na tom ještě nejsem tak herně a v takové formě, abych si případný singlový rozlučkový zápas užila tak, jak bych si představovala, a měla z něj radost. Proto jsem se rozhodla ze singla odhlásit a budu se plně soustředit na čtyřhru, ve které se nám teď ve Stuttgartu tolik daří," uvedla. Ve Stuttgartu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou postoupily už do semifinále.

Někdejší finalistka Roland Garros a držitelka pěti grandslamových titulů ve čtyřhře sama poradila, kdo by ji měl zastoupit. "Doporučila jsem, aby divokou kartu dostala Karolína Muchová, kterou jsem měla možnost sledovat při Fed Cupu v Prostějově a moc se mi líbila," řekla.

Organizátoři měli stejný pohled na věc. "Na základě rozhodnutí Lucie Šafářové nehrát singla jsme se domluvili a divokou kartu dali nadějné české hráčce Karolíně Muchové, která se skvěle předvedla při Fed Cupu v Prostějově," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Dvaadvacetiletá Muchová v sobotu v úvodní dvouhře v Prostějově porazila Kanaďanku Rebeccu Marinovou 6:3 a 6:0. Z jistoty účasti v hlavní soutěži v Praze měla radost. "Moc děkuji organizátorům i Lucce za příležitost, kterou mi dali. Budu se snažit odvděčit co nejlepšími výkony, protože vím, jakou radost mají organizátoři, když se daří domácím hráčům," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články